Economie

România are depozitele de gaze pline. Stocurile de gaze naturale au atins un grad de 100%.

Depozitele de gaze ale României au atins un grad de stocare de 100%, situație în care asigurarea furnizării de gaze naturale pe timpul iernii este asigurată.

Stocuri de gaze naturale pentru perioada de iarnă: România are depozitele de gaze  pline|Foto: Virgil Popescu-Facebook Stocuri de gaze naturale pentru perioada de iarnă: România are depozitele de gaze pline|Foto: Virgil Popescu-Facebook

 

 


Vineri, depozitele de gaze naturale ale României au ajuns la un nivel de stocare de 100%. 

Stocuri de gaze pentru perioada de iarnă 

România va avea gaze pentru iarna care se apropie, potrivit asigurărilor oferite de fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, actualmente europarlamentar.


CITEȘTE ȘI: 
Plafonarea prețurilor la energie ar putea fi prelungită după 31 martie 2025. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Nu excludem deloc scenariul în care menţinem plafonarea facturilor”.

„România are de astăzi depozitele de gaze pline. 

În acest moment avem un grad de umplere de 100%, respectiv 3.176,6 milioane de metri cubi. 


România va avea gaze pentru iarna care se apropie”, a notat, vineri, fostul ministrul al Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook. 

România fiind printre țările europene cu cele mai mari stocuri pentru la iarnă, potrivit datelor asociației operatorilor de sistem de transport din Europa. Majoritatea statelor din blocul comunitar au continuat să stocheze gaze pentru perioada de iarnă, iar depozitele de gaze naturale au depășit 90% capacitatea de stocare. 


La mijlocul acestei săptămâni, gradul de umplere a depozitelor de gaze din România era de 99,99%, cu o cantitate stocată echivalentă cu 33,86 TWh de gaze. Gradul de umplere la nivelul Uniunii Europene este de 93,98%.

Mai mult, România are capacitatea suplimentară de a depozita încă 150 milioane de metri cubi, datorită investițiilor făcute în ultimii ani.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rusia arde în atmosferă gaze naturale în timp ce reduce exporturile către Uniunea Europeană

România are rezerve de gaze pentru a trece cu bine de ger. Ministrul Energiei: „Vom trece iarna doar cu gaz românesc”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter