Economie

Companiile de food delivery, forțate să-și echipeze corespunzător vehiculele. Autoritățile strâng șurubul.

Companiile de food delivery vor fi nevoite să se asigure că vehiculele folosite de angajați sunt echipate corespunzător și că respectănd cerințele legale.

Curierii străini care livrează mâncare, pe radarul primarului Emil Boc| Foto: monitorulcj.ro Curierii străini care livrează mâncare, pe radarul primarului Emil Boc| Foto: monitorulcj.ro

 

 


Firmele de food delivery au termen până pe 15 februarie să echipeze corespunzător vehiculele utilizate de angajații care livrează mâncare pentru a preveni producerea de accidente. După această dată, autoritățile vor începe să aplice amenzi celor care nu respectă noile reguli.

 


Emil Boc spune că inițiativa vine pe fondul numărului tot mai mare de accidente în care sunt implicați angajații care livrează mâncare. 

„Cei care duc mâncarea, firmele de catering prin cei care sunt angajați să livreze nu au motocicletele și bicicletele dotate corespunzător. Sunt pericole majore spre Florești, pe strada Frunzișului, când te întâlnești seara cu un biciclist care nu are echipament și este un risc major de accidente” a adăugat primarul.


Livrarea de mâncare, sub lupă: Autoritățile impun reguli mai stricte

Boc a declarat că a fost constituit un grup de lucru pentru a discuta cu reprezentanții firmelor de food delivery. Firmele de livrare vor fi obligate să echipeze bicicletele și motocicletele livratorilor cu elemente de siguranță obligatorii, precum lumini, veste reflectorizante și alte dotări conforme normelor de siguranță rutieră. 

CITEȘTE ȘI:
100.000 de străini se pregătesc să ia locurile de muncă ale românilor! Guvernul a „rezolvat” criza acută de forță de muncă.

Boc: „Putem avea probleme pe termen mediu și lung, așa cum din nefericire vedeți în altă țări europene”

Primarul Emil Boc a tras un semnal de alarmă privind integrarea imigranților în comunitatea locală din Cluj-Napoca, subliniind că lipsa unor măsuri clare pe termen lung ar putea duce la probleme sociale similare cu cele întâlnite în alte țări din Europa.


Consilierul local USR Adriana Cristian a subliniat necesitatea sprijinului pentru integrarea imigranților, propunând crearea unui ghid digital și fizic în limba engleză, care să le ofere informații despre regulile locale. 

„Foarte mulți dintre livratori sunt imigranți și asta nu este o problemă, dar aș vrea să vă întreb, în momentul de față, noi ca administrație publică le-am venit în ajutor cu ceva? Știu că obligația ar trebui să fie a operatorului care i-a angajat, dar cred că aceasta este o problemă majoră a orașului, pe care trebuie să începem să o planificăm. Poate pregătim un ghid pentru cine vine aici, ca să înțeleagă care sunt regulile, poate digital, în limba engleză, poate și în format fizic. Știu sigur, din discuțiile pe care le am cu aceștia, că angajatorul nu o face”, a declarat Adriana Cristian.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rata şomajului în rândul tinerilor a ajuns la 27%. România avea, în toamnă, peste 460.000 de șomeri.

Experiențele asiaticilor care lucrează în România. Imigranții plătesc până la 16.000 de lei pentru a ajunge în țara noastră.

abonare newsletter