Economie

Exporturile româneşti cunosc ritmuri de creştere de două cifre

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/22_ziua/andreea-paul-vass1.jpg" border="0" alt="Andreea Paul Vass" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Exporturile României merg incredibil de bine şi au ritmuri de creştere de 25-35%, a susţinut luni consilierul de stat al premierului, Andreea Paul Vass, (foto). <br /> <br />''România merge incredibil de bine în pofida turbulenţelor economice generate de criză, pe piaţa comunitară exporturile româneşti cunosc ritmuri de creştere de două cifre, dar nu mici, ci de 20, 30, 35 %, producţia industrială creşte, comenzile industriale noi la fel'', a declarat Andreea Vass, prezentă la Cluj-Napoca, la un eveniment social, împreună cu Andreea Marin Bănică.</p>

Potrivit acesteia, există toate semnalele în ceea ce priveşte o ieşire din criză în trimestrul doi al acestui an, iar anumite produse româneşti, inclusiv cele agricole, merg foarte bine la export.

''Exporturile, în 2010, merg extraordinar de bine, pentru că produsele româneşti, în special în zona automobile, maşini, echipamente electrice, cablaje, chiar şi produse agricole, în sfârşit România începe să îşi valorifice potenţialul agricol şi să exporte. De altfel, în programul de guvernare al PDL, una dintre priorităţile majore era să transformăm România într-o ţară net exportatoare de produse agricole şi putem să facem treaba aceasta'', a spus Andreea Paul Vass, fără a menţiona care sunt acele produse agricole pe care România le exportă cu succes, susţinând că ele apar în Buletinul Institutului Naţional de Statistică.

Aceasta a mai arătat că producţia industrială creşte, comenzile industriale la fel şi, pentru prima dată în luna decembrie 2010, sectorul construcţiilor a cunoscut cea mai mare dinamică revigorare faţă de toate celelalte state comunitare.

''Aşadar, pornind de la o bază economică joasă, cum spun eu de obicei - de la genunchiul broaştei - dar pe principii economice mult mai sănătoase, vom avea o creştere mică, dar pozitivă'', a mai spus consilierul pe probleme economice al premierului. AGERPRES

abonare newsletter