Economie

30.000 de lei pentru liceenii clujeni

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/23_ziua/conf-youth-bank.jpg" border="0" alt="YouthBank" title="Liceeni care doresc finanţare prin YouthBank trebuie să aducă un beneficiu comunităţii locale * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><a href="http://www.cluj.youthbankromania.ro/" target="_blank">YouthBank</a> a lansat ieri al cincilea fond de finanţare în valoare de 30.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi de liceeni clujeni pentru susţinerea a peste 10 proiecte.</p> <p>Echipa YouthBank pune la dispoziţia liceenilor clujeni un fond în valoare de 30.000 lei, ce va fi folosit pentru a finanţa proiecte iniţiate şi implementate de către liceenii clujeni.</p> <p>Proiectele trebuie să aiba un impact în comunitate şi să reprezinte o soluţie la o nevoie identificată de ei.</p>

Liceeni clujeni au în acest an la dispoziţie 30.000 de lei pentru a iniţia şi dezvolta proiecte din diverse domenii prin programul YouthBank Cluj, implementat pe plan local de Fundaţia Comunitară Cluj, cu sprijinul Liceului Waldorf Cluj-Napoca, partenerul educaţional al programului. Programul YouthBank, administrat de un grup de tineri cu vârste între 15 şi 19 ani, urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni şi orientate spre dezvoltarea comunităţii locale. Echipa YouthBank a reuşit să strângă la finalul anului trecut 15.000 de lei organizând o campanie de vânzare de felicitări de Crăciun, o prezentare de modă cu cocktail party şi respectiv o acţiune de împachetat cadouri în supermarketul Cora. Ceilalţi 15.000 de lei provin de la coordonatorul  naţional al programului YouthBank – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale.

Proiecte din orice domeniu

Liceeni care doresc finanţare pentru proiecte lor prin intermediul YouthBank trebuie să se grupeze pe echipe de minim 3 persoane, iar proiectul propus să fie implementat în judeţul Cluj şi să aducă un beneficiu comunităţii locale. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu, de la activităţi sportive, artă, ecologie, la sănătate sau muzică, dar să nu depăşească suma de 3.000 de lei şi să aibă o perioadă de implementare de maxim două luni. “Aşteptăm cât mai multe proiecte de la voi şi cel mai simplu este să vă gândiţi ce aţi dori să schimbaţi în jurul vostru, în şcoala sau cartierul vostru, dacă aţi avea la dispoziţie această sumă. Vă invităm să fiţi creativi şi ingenioşi în propunerile voastre”, le-a spus Simona Şerban, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Cluj, liceenilor prezenţi la evenimentul de lansare. Liceeni care vor să intre în concurs trebuie să trimită aplicaţiile lor la adresa youthbank@fundatiacomunitaracluj.ro până la data de 4 martie 2011. Proiectele care vor primi finanţarea vor fi desemnate în urma unui proces riguros de selecţie, care include o preselecţie, o serie de interviuri şi o selecţie finală.

abonare newsletter