Economie

Problemele din agricultură, în atenţia coaliţiei de guvernare

<p />Coaliţia de guvernare ar putea să discute peste două săptămâni situaţia creată de faptul că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură nu ar fi acordat unor fermieri acreditaţi subvenţiile europene, după ce deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ a ridicat această problemă în şedinţa de luni.

El a avertizat că, implicit, problemele legate de plăţile din agricultură pun în pericol producţia internă de cereale, cu repercusiuni asupra preţului alimentelor.

'Am spus eu că mi-aş dori o discuţie în coaliţie despre situaţia alimentară în general, despre plăţile directe, subvenţiile de la Uniunea Europeană, prin APIA, despre situaţia îmbunătăţirilor funciare, ANIF (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare - n.r.) şi a bugetului pe care îl are Agenţia, pentru că am semnale din teritoriu că vor fi probleme mari în domeniu. Există beneficiari care, până în 31 decembrie, ar fi trebuit să primească subvenţiile europene, pe care nu le-au primit şi am solicitat o clarificare în acest sens, dacă e adevărat. Nerealizarea plăţilor pune în pericol şi semănatul de primăvară şi situaţia cash-flowului firmelor din agricultură. E vorba de firme acreditate la APIA, care au documentaţia beton', a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Ganţ.

La şedinţa de coaliţie în care se va ridica această problemă ar urma să fie invitat şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Ultimele Stiri
abonare newsletter