Economie

Centrul ING de la Cluj se închide

<p><img src="documente/stories/03_martie/24_ziua/08-ing-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Compania olandeză ING a decis să închidă Centrul Regional de Servicii din Cluj-Napoca, în săptămânile ce urmează.</p> <p>Deşi ING a anunţat că peste 1000 de absolvenţi vor fi angajaţi până în 2013 în cadrul Centrului Regional de Servicii din Cluj-Napoca, compania olandeză a decis acum să închidă facilitatea în săptămânile ce urmează.</p>

 

O investiţie anunţată cu fast, ING Service Center Europe (SCE), s-a transformat în mai puţin de şase luni într-un fiasco total, oficialii companiei olandeze anunţând că centrul, care urma să preia operaţiunile locale din şapte ţări din zonă, se va închide în următoarea perioadă.


 

Reprezentanţii companiei au anunţat iniţial că ING SCE va angaja, până în 2013, peste 1.000 de oameni, în principal absolvenţi de studii superioare. Mai mult, compania a anunţat, în mai multe rânduri, că organizează cursuri de cehă sau poloneză pentru studenţii sau absolvenţii care ar putea fi recrutaţi pentru o viitoare poziţie în cadrul companiei, ultimul anunţ fiind făcut acum mai puţin de o lună. Ieri însă, oficialii companiei olandeze au anunţat că au decis să închida centrul regional de servicii de la Cluj-Napoca.


 

De vină sunt criza şi măsurile Guvernului


 

Conform reprezentanţilor ING, motivaţia principală a deciziei de închidere a facilităţii a fost criza financiară şi măsurile luate de autorităţile române pentru contracararea acesteia. „Schimbările economice şi legislative, ca implicaţii ale recesiunii, au redus considerabil eficienţa preconizată pe termen mediu ale acestui centru regional de servicii. În locul centralizării operaţiunilor locale, ING va dedica mai multe resurse spre a permite o mai mare flexibilitate în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi”, se arată în comunicatul remis de ING.


 

Sprijin pentru angajaţi


 

David Knibbe, CEO ING Insurance Central and Rest of Europe (CRE), a declarat că decizia companiei va afecta în principal angajaţii actuali, dar că aceştia vor fi ajutaţi să îşi găsească un nou loc de muncă. „Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie să direcţionăm toate eforturile înspre a răspunde nevoilor clienţilor noştri. Acest obiectiv este cel mai bine atins la nivel local, în fiecare ţară. Realizăm că această decizie îi afectează în special pe angajaţii noştri din centrul de servicii din Cluj-Napoca. Suntem dedicaţi să îi sprijinim în mod activ în găsirea unui nou loc de muncă sau în relocarea lor”, a declarat David Knibbe.

 

Fără impact asupra operaţiunilor

 

Chiar dacă ING va închide centrul de la Cluj, reprezentanţii societăţii olandeze anunţă că nu va exista niciun impact asupra clienţilor sau serviciilor oferite către populaţie. „Încetarea activităţii ING SCE nu are niciun impact asupra prezenţei ING Asigurări în regiune. ING intenţionează să îşi continue planurile de dezvoltare şi să ofere clienţilor săi cele mai bune produse şi servicii în toate ţările din regiune în care activează în prezent. De asemenea, operaţiunile bancare şi de asigurări ale ING din România nu sunt afectate de decizia de a închide centrul regional de servicii din Cluj-Napoca”, au afirmat reprezentaţii ING.

ING are în prezent o echipă de aproximativ 200 de angajaţi la centrul de servicii din Cluj-Napoca, inaugurat în septembrie 2010, pentru a deservi unităţi de business din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Grecia, Spania şi pentru a centraliza activităţi ale departamentelor financiar, operaţiuni, IT şi risc. Pe site-ul companiei apăreau ieri mai multe posturi vacante în departamentele Operaţiuni, Financiar, IT, Resurse Umane, Management de Proiecte, Logistică şi Achiziţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter