Economie

Asocierea Cluj-Mureş pentru aeroport rămâne în stand-by

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/08-pista-aeroport-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proiectul posibilei asocieri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca cu Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş nu a făcut progrese în ultimele luni.</p>

 

Autorităţile de la Mureş nu au organizat încă licitaţia pentru găsirea unui consultant.


 

Potrivit înţelegerii dintre cele două consilii judeţene, autorităţile de la Mureş aveau obligaţia de a organiza o licitaţie pentru găsirea unui consultant care să realizeze un studiu de oportunitate privind asocierea celor două aeroporturi. Deşi s-a vorbit despre această licitaţie încă de anul trecut, deocamdată cei de la Mureş nu au făcut nici un progres în acest sens.


 

Tişe: „Dezvoltarea noastră nu depinde de cei de la Mureş”


 

„Noi aşteptăm ca cei de la Consiliul Judeţean Mureş să demareze procedurile de licitaţie pentru găsirea unui consultant. Noi nu am intenţionat nici o clipă să alipim aeroportul din Cluj-Napoca pentru a-l desfiinţa, ci ne-am gândit la o dezvoltare pe termen lung. Sigur, proiectele noastre de modernizare a aeroportului nu depind de această asociere cu cei de la Mureş. Era vorba pur şi simplu despre o încercare suplimentară privind dezvoltarea unitară a aeroporturilor din această regiune. Aşteptăm ca cei de la Mureş să demareze procedurile pentru ca aşa s-a convenit, ca ei să se ocupe de această parte. Atunci când vor finaliza procedurile stabilite vom merge mai departe şi vom vedea ce avem de făcut. Noi, până atunci, ne preocupăm de proiectele esenţiale privind dezvoltarea aeroportului din Cluj-Napoca”, a declarat ieri preşedintele forului judeţean clujean, Alin Tişe.


Vă reamintim că administraţiile celor două judeţene au stabilit că în urma acestui studiu va fi identificată forma cea mai fezabilă de colaborare între cele două judeţe, fie că este vorba despre asociere, fuzionare, cumpărare sau alte soluţii. „Am iniţiat acest demers avînd convingerea că doar dezvoltarea regională garantează viitorul României. Sperăm ca acest proiect să meargă mai departe pentru a reuşi creearea unui pol de referinţă pentru transportul aerian din această parte a ţării, dar şi a unei importante părţi a Europei Centrale”, a precizat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe în luna septembrie a anului trecut, când a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi cei ai Consiliului Judeţean Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter