Economie

Investiţie DPD România la Cluj?

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/08-dpd-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Compania de curierat şi logistică Dynamic Parcel Distribution (DPD) România intenţionează să îşi extindă reţeaua prin adăugarea unui nou hub la Cluj.

 

Reţeaua de centre de colectare şi distribuţie a companiei DPD se va extinde printr-o investiţie la Cluj, noul hub din judeţ urmând să reprezinte sediul companiei pentru partea de nord-vest a ţării.


 

Concret, centrul se va concentra pe livrările în şi din oraşe precum Bistriţa, Oradea sau Satu Mare. „Avem în calcul extinderea reţelei în partea de nord-nord-vest şi analizăm datele pentru deschiderea unui hub la Cluj. Nu putem oferi o data exactă, dar depinde şi de cererea din zonă. Echipa de vânzări a companiei noastre va avea sarcina de a găsi potenţialii clienţi de acolo şi de a stabili legături cu aceştia”, a explicat Lucian Aldescu, CEO al DPD România, citat de wall-street.ro. Investiţia face parte din programul de 500.000 euro stabilit pentru dezvoltarea capacităţilor logistice, automatizare şi implementarea de noi servicii a companiei.


În 2010, Dynamic Parcel Distribution a înregistrat o cifră de afaceri de peste 30 milioane lei şi o cotă de piaţă de 6%, în timp ce în primul trimestru al acestui an a obţinut o cifră de afaceri de 8,16 milioane lei, în creştere cu 28% faţă de primul trimestru din 2010. În continuare, pentru anul în curs, conducerea companiei estimează o creştere a cifrei de afaceri cu până la 25%.

DPD România a fost lansată pe piaţa din România în 2008, odată cu preluarea fostei companii de curierat Pegasus. Compania este controlată de acţionarul majoritar GeoPost, subsidiară a poştei franceze (La Poste), alături de turcii de la Yurtici Kargo.


DPD se află pe primele locuri pe plan mondial în domeniul serviciilor de coletărie şi curierat express, fiind numărul doi în Europa pe piaţa de profil. De altfel, şi în România, DPD este una din primele cinci companii de curierat rapid şi coletărie din ţara, cu peste 500 de angajaţi (inclusiv francizele), 74 depozite şi 12 000 de colete livrate zilnic, în peste 220 de ţări din întreagă lume.

Vă reamintim că în luna februarie a acestui an, DHL, liderul pieţei mondiale de curierat expres şi logistică, a inaugurat la Cluj un nou avion cargo care deserveşte vestul ţării şi un nou terminal operaţional. DHL este unul din principalii concurenţi ai DPD România pe piaţa locală de profil, alături de UPS, TNT, Cargus şi Fan Courier Express.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter