Economie
CJ Cluj, despre anularea licitaţiei pentru extinderea Tetarom I: S-a decis REEVALUAREA ofertelor
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au precizat că vor reevalua oferta depusă de firma câştigătoare a licitaţiei pentru extinderea Parcului Industrial Tetarom I şi au negat că licitaţia ar fi fost anulată, cum s-a vehiculat în presă.
“Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a emis o decizie în 18 aprilie 2014 prin care a decis continuarea procedurii cu reevaluarea ofertelor, nu anularea acesteia. Comisia de evaluare va reevalua oferta Asocierii SC Trustul de Instalaţii Montaj şi Contrucţii SA, SC Grup 4 Instalaţii SA, SC Electroconstrucţia ELCO Cluj SA, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj, urmând a stabili rezultatul în termen de 15 zile de la primirea deciziei”, a declarat Horea Uioreanu.
În septembrie 2013, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a publicat pe SEAP anunţul de licitaţie privind atribuirea Contractului de lucrări pentru „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”.
În urma deliberărilor, s-a decis că oferta câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea SC Trustul de Instalaţii Montaj şi Contrucţii SA, SC Grup 4 Instalaţii SA, SC Electroconstrucţia ELCO Cluj SA, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj, cu o propunere financiară de 37.374.750 lei fără TVA.
Reprezentanţii firmei ACI Cluj SA, participanţi la licitaţie, au contestat rezultatul licitaţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, precizând că la mijloc ar fi vorba despre un conflict de interese, având în vedere că Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj se află în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.
Asocierea SC ACI Cluj SA, SC Electromontaj SA Bucureşti, SC Nord Conforest SA Gilău a participat la licitaţie cu o ofertă în valoare de 42.137.080,68 lei fără TVA.
Valoarea estimată a lucrării a fost de 53 milioane de lei fără TVA şi presupune devierea unor reţele electrice şi utilitare şi realizarea altora noi, precum şi extinderea reţelei de drumuri din parcul industrial şi amenajarea unor noi parcări. Câştigătorul licitaţiei va mai trebui să construiască imobile pentru birouri, un nou sediu administrativ şi o hală de depozitare.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de 17 luni de la data semnării contractului.
CJ anunţa la acea dată că dupa finalizarea acestui proiect de extindere a parcului industrial Tetarom I, în noile utilităţi de producţie vor avea acces firmele specializate în software, electronică, telecomunicaţii, automatizări industriale, logistică, depozitare şi servicii de uz general.
Valoarea totală a proiectului de extindere a parcului industrial este de peste 69 de milioane de lei, din care aproape jumătate sunt nerambursabili.
Pentru lucrările de extindere a parcului industrial TETAROM I au fost depuse un număr de șapte oferte.
Acest contract de finanţare a lucrărilor de extindere a parcului industrial TETAROM I a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în calitate de beneficiar, şi ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, în 26 aprilie 2013 la Cluj-Napoca.