Economie

Idei de afaceri cu recuperare a investiţiei într-un singur an. Ar putea merge şi la Cluj

Cheltuirea unor sume mici pentru start-ul business-ului, dar şi amortizarea rapidă sunt câteva dintre dezideratele celor care vor să-şi încerce norocul în afaceri, de voie sau de nevoie.

Monitorul de Cluj a făcut un inventar al afacerilor, prezentate în categoria Raftul cu afaceri de pe wall-street.ro, care necesită o invesiţie mai mică de maxim 5.000 de euro pentru debut, un timp de pregătire a business-ului şi de amortizare mai mici de un an.

La câteva dintre idei cu siguranţă nu v-aţi gândit niciodată că pot deveni metode de a câştiga bani.


Listă de posibile afaceri

O afacere cu motive tradiţionale şi folclorice

Dacă doriţi să vă deschideţi o afacere de acest gen puteţi începe prin realizarea unui magazin online. Puteţi apela la diverse site-uri pentru a procura motivele tradiţionale. Materialele le puteţi cumpăra deja confecţionate de la diverşi furnizori din piaţă, se explică în Raftul cu afaceri.


Buget: 2000 EUR

Timp: 6 luni


Recuperare: 6 luni

Cabina foto, o afacere din amintiri


O cabină foto poate fi una dintre ideile de business la îndemâna oricui, de la studenţi, tineri care nu au un job sau la angajaţi care, pe lângă salariu, vor un venit suplimentar. Şi asta pentru ca să ai o cabină foto necesită o investiţie relativ mică, care poate fi recuperată destul de repede.

Buget: 5000 EUR


Timp: 3 luni

Recuperare: 12 luni

Afacere cu milieul bunicii

Obiectele handmade au câştigat foarte multă popularitate în ultimii ani, ideea se poate transforma într-un business de succes foarte rapid. 

Buget: 2000 EUR

Timp: 2 luni

Recuperare: 2 luni

Petreceri pentru copii, o afacere din distracţie

Pentru o astfel de afacere e nevoie de un sediu social şi câţiva angajaţi care să se ocupe de clienţi. Cum afacerea se încadrează în categoria servicii, investiţia majoră care trebuie făcută în promovarea business-ului. 

Buget: 5000 EUR

Timp: 2 luni

Recuperare: 12 luni

De ce să deschizi o afacere

Antreprenorul are câteva avantaje, pe care fiecare clujean cu iniţiative de business trebuie să le ia în calcul când cântăreşte intrarea în rândul oamenilor de afaceri. Confortul social pe care îl are antreprenorul față de un salariat tradus prin expresia “sunt propriul meu şef”, posibilitatea de a câştiga mai mulţi bani decât la un loc de muncă, dar şi flexibilitatea programului sunt câteva dintre atuurile importante.

Necesitatea de a-ţi câştiga traiul e un alt motiv care transformă intrarea în afaceri într-o necesitate. Acesta este şi cazul unuia dintre cei care caută sfaturi pe forumurile de business. E  eşti deja în rândul celor care mai au câţiva ani până la pensie, pe cale să-şi piardă locul de muncă şi o nouă angajarei se pare dificil de realizat.

“Am 58 de ani, lucrez la Poşta Română şi, din cauza dificultăţilor financiare ale poştei s-ar putea să ramân fără serviciu. Intrebarea este dacă aş putea obţine finanţare nerambursabilă, 100%, pentru a deschide în mediul rural o afacere non-agricolă. Din articolele citite am concluzionat ca numai cei tineri pot obţine finanţare nerambursabilă 100%, dar şi noi, cei trecuţi de 55 de ani suntem obligaţi să ne câştigăm existenţa până la vârsta de pensionare”, spune Ivaşcu Gheorghe.

Românii plecaţi în străinătate ar reveni în ţară pentru business-uri

“Bună seara sunt dintr-o comuna din județul Sălaj. De 10 ani lucrez în Italia la un mic producător de vin biologic unde eu ma ocup de producerea vinului , în anii aceştia am învățat ,, meseria " asta. De câțiva ani ma gândesc să mă întorc în România dar nu ştiu de ce să mă apuc ? Să deschid o cramă şi să produc vin pe plan local nu am bani necesari având în vedere ca e nevoie de pământ, viţă de vie, utilaje etc , m-am gândit la o mică fabrică de bere ,,artizanală" cu capacitate de max 2000 l pe luna .... dar habar nu am dacă ar merge şi cât m-ar costa pentru că nu am sume mari la dispoziție , m-am mai gândit să cumpăr o camionetă frigo şi să import fructe din Italia din mai până în Octombrie aici pe zona asta sunt mulți producători de fructe caise, nectarine, piersici,de multe soiuri chiar si kiwi , prețul e cam 0.50 cenți chiar si mai puțin fructe de calitate, cunosc producători aş putea cumpara direct de pe câmp proaspăt culese, nu stiu ce părere aveti ???”, scrie Szilagyi Laszlo pe un site de business.

Clujenii, reticenţi în a deschide afaceri

Vă reamintim, numărul de societăți de la nivelul județului este în scădere, la fel ca interesul de a deschide noi afaceri. Astfel, potrivit statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), consultate de Monitorul de Cluj, în prima parte a acestui an numărul de dizolvări a crescut cu 31%, în timp ce numărul de înmatriculări a scăzut cu 5% la Cluj.

Pe de altă parte, numărul companiilor care au intrat în insolvenţă în primele nouă luni ale anului a scăzut cu aproape 21% la nivel național și cu 18% în Cluj, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar incidenţa insolvenţelor la mia de companii rămâne de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene.

Conform datelor Registrului Comerţului, au intrat în insolvenţă aproape 6.000 de companii anul acesta, cele mai multe fiind din Bucureşti (un total de 1.205, cu 11,1% mai puţin decât în primele nouă luni ale anului trecut), din judeţul Bihor (422, în creştere cu 5,6%) şi Iaşi (354 de firme, în urcare cu 11,3%).

Ultimele Stiri
abonare newsletter