Economie

Guvernul Ungariei încheie acorduri pentru agricultură cu etnicii din România

<p />Programul de dezvoltare a cooperării rurale planificate pentru Bazinul Carpatic ar putea fi finalizat până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul ungar al Dezvoltării Rurale, Angyan Jozsef, transmite MTI.

Ca urmare a unui forum privind programul de cooperare la Expoziţia Naţională de Agricultură şi Alimentaţie (OMEK), Angyan a spus că unele componente ale programului vor fi puse în practică anul viitor, în timp ce pregătirile sunt în curs de desfăşurare la alte componente.

Angyan a spus că pe baza unei strategii comune şi valori comune, guvernul ungar va încheia acorduri cu organizaţiile maghiare etnice şi agricole din ţările vecine înainte de sfârşitul acestui an.


Bazinul Carpatic nu este doar o entitate geografică, producţia sa agricolă şi alimentară are, de asemenea, aceleaşi caracteristici de la ţară la ţară, ceea ce trebuie să se reflecte în politici relevante, a declarat Zsolt Nemeth, secretar de stat la Ministerul de Externe, într-o conferinţă de presă.

„Etnicii maghiari şi produselor alimentare ale fermelor lor sunt componente ale agriculturii ungare”, a adăugat Nemeth. El a spus că cooperarea între Ungaria şi comunităţile etnice maghiare din ţările vecine ar putea avea un impact imens asupra viitorului agriculturii în regiune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter