Economie

Preţurile apartamentelor au crescut în medie cu 0,2% în septembrie

<p>Preţul mediu cerut de proprietari pentru vânzarea apartamentelor a crescut cu 1,6% în luna septembrie faţă de august, dar este mai redus cu 5,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat astăzi portalul www.imobiliare.ro.</p>

 

Valoarea indicelui imobiliare.ro calculat la nivel naţional pentru luna septembrie a ajuns la 1.048 euro/mp util, cu 1,6% mai mult decât în august, dar cu 5,1% sub valoarea de 1.104 euro/mp din aceeaşi perioadă a anului trecut. “Preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare în marile oraşe a înregistrat variaţii moderate în septembrie. La nivelul tranzacţiilor, însă, există diferenţe mari de la un caz la altul, chiar şi în cazul unor proprietăţi cu caracteristici asemănătoare. În acelaşi imobil, două apartamente cu acelaşi număr de camere ajung să fie vândute la preţuri total diferite”, a declarat într-un comunicat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro, citat de Mediafax.


Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a înregistrat o uşoară creştere, de 0,2%, în septembrie. Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca are în prezent valoarea de 964 euro/mp util, care este cu 7,1% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni. Tendinţa de creştere a fost resimţită pe ambele segmente, nou şi vechi. Preţul apartamentelor noi a înregistrat o creştere de 0,8% în ultimele treizeci de zile, însă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele noi sunt mai ieftine cu 10%.

Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe www.imobiliare.ro de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele şapte zile faţă de ziua de raportare, la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe. La nivel de oraşe, indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 30 zile faţă de ziua de raportare şi este disponibil pentru Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara şi Ploieşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter