Economie

Trei clujeni în Topul Forbes România

<p />Cei mai bogaţi clujeni, potrivit topului Forbes România, sunt Ştefan Vuza, Horia Ciorcilă şi Teofil Muresan.

Primul în top este Ştefan Vuza, care ocupă locul 31 în topul naţional, cu o avere de 130-140 de milioane de euro, având afaceri în industria uşoară, chimică şi construcţii de maşini. Deşi a pierdut cel puţin 80 de milioane de euro în ultimul an, patronul colosului SCR rămâne cel mai bogat clujean. Achiziţiile de firme aflate în dificultate, închiderea de capacităţi care nu-şi mai găsesc piaţă de desfacere şi reducerea cheltuielilor cu angajaţii sunt principalele arme anticriză la care a apelat în ultimul an Ştefan Vuza.

Pe locul doi între cei mai bogaţi clujeni şi pe poziţia 59 în topul naţional se află Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, cu bunuri totale în valoare de 75 milioane de euro, constând în acţiuni la banca pe care o conduce şi clădiri de birouri. Ciorcilă este din Cluj şi a construit afaceri, de-a lungul timpului, în domenii diverse: financiar-bancar, telecomunicaţii, imobiliare, construcţii, industrie alimentară, editură.


Locul al treilea este ocupat de Teofil Mureşan, patronul companiei Electrogrup, care este pe locul 95 la nivel naţional, cu o avere cuprinsă între 49 şi 51 milioane de euro, iar domeniile de activitate sunt infrastructura şi telecomunicaţiile.

Topul Forbes România a apărut pe piaţă ieri şi primele poziţii sunt ocupate de Dinu Patriciu, Frank Timiş şi Ioan Niculae.   D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter