Economie

Veste extraordinară pentru românii care au credite! Ce se va întâmpla cu dobânzile?

În plină criză sanitară, ministrul Finanțelor Publice a vorbit despre dobânzile împrumuturilor care ar putea să scadă în perioada următoare.

Veste extraordinară pentru românii care au credite! Ce se va întâmpla cu dobânzile? Veste extraordinară pentru românii care au credite! Ce se va întâmpla cu dobânzile?

 

 


Într-o perioadă în care traversăm o criză sanitară, Florin Cîțu vine cu o veste extraordinară pentru românii care au credite. Ministrul Finanțelor Publice din România a vorbit despre dobânzile împrumuturilor care s-ar putea să scadă în perioada ce urmează.

 


Veste bună pentru românii care au credite

Anunțul făcut de Florin Cîțu îi vizează pe cetățenii cu împrumuturi la bănci, astfel că acesta a vorbit despre posibilitatea reducerii dobânzilor. Criza sanitară izbucnită în urma pandemiei de coronavirus a afectat serios și economiile țărilor din întreaga lume. România se află pe lista statelor lovite de aceste probleme, însă oficialul este optimist cu privire la viitor.

În 2021 România va înregistra o creștere economică

„România are un atu față de multe alte țări din regiune. Mai este loc ca politica monetară să vină, să susțină din spate. Mai este loca ca dobânzile să scadă, mai este loc ca rezervele minime obligatorii să scadă. De acolo putem să mai dăm încă un impuls economiei - politica fiscală care merge, dar nu mai are la fel de mult loc, spațiu, vor să fie împinse și de politica monetară. În alte țări din UE deja dobânzile sunt la zero și nu mai este loc sau sunt chiar negative. Aici mai este loc să coborâm dobânda și să impulsionăm economia și în perioada următoare”, a spus Cîțu.


Vestea extraordinară pentru românii care au credite nu a fost singura dată de acesta. El a spus că prognozele pentru 2021 sunt super-optimiste, dezvăluind că, anul viitor, România va înregistra o creștere economică importantă.

CITEȘTE ȘI:


Ajutoarele sociale se măresc începând cu 2021. Despre ce sumă este vorba?

 

 


 

Comisia Europeană cere salarii minime adecvate în UE. Vor crește salariile în România?

 

 

 

 

abonare newsletter