Economie

Cluj, în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile. Ce domenii au nevoie de angajați?

Companiile au avut în primele 10 luni ale anului un număr de peste 309.000 joburi noi, cu 10.000 mai multe decât în anul 2020. Cluj, Timișoara și Brașov au avut împreună cu 5.000 de joburi mai mult decât București.

 

 


În luna octombrie a anului 2021, 37.000 de locuri de muncă au fost scoase la bătaie, iar față de perioada ianuarie-octombrie 2020 se înregistrează o creștere de 16% a numărului de locuri de muncă.

Domenii cu nevoie mare de agajați:

- Retail
- Transport/Logistică
- Prestări Servicii
- IT/Telecom
- Industria alimentară


Cluj, Timișoara și Brașov au depășit Capitala la numărul locurilor de muncă.

În octombrie locurile de muncă publicate pentru Cluj, Timişoara şi Braşov au depăşit cu 5.000 de anunţuri numărul locurilor de muncă publicate pentru Bucureşti. Locurile de muncă pentru Cluj şi Timişoara au fost aproape egale cu numărul locurilor de muncă anunţate pentru Capitală.


Joburile remote, la căutare în luna octombrie

Potrivit eJobs, în luna octombrie a crescut numărul locurilor de muncă remote. Din totalul de locuri de muncă disponible, în octombrie pe eJobs 8,2% erau remote, în creștere față de luna trecută, când era doar 6,6%. Această creștere este datorată și crizei sanitare.

„Ne bucurăm să vedem că nu doar angajaţii îşi doresc să lucreze remote, dar şi angajatorii au înţeles nevoia acestora de flexibilitate, dovadă fiind creşterea numărului de joburi remote din ultima perioadă. Asta arată şi că nivelul de încredere în echipe a crescut în multe companii şi, de asemenea, că programele de evaluare a angajaţilor au fost regândite.


Totodată, peste 95% dintre joburile noi din octombrie sunt full time, ceea ce demontează încă o dată alte credinţe vechi apropo de flexibilitate, aşa cum am văzut pe tot parcursul pandemiei: munca remote şi joburile full time nu se exclud, ba din contră, se completează foarte frumos”, a transmis Bogdan Badea, directorul general al eJobs România.

Locurile de muncă din străinătate, în creștere

În ceea ce priveşte locurile de muncă în afara granițelor ţării, aceste anunţuri au însumat 15,5% din totalul locurilor de muncă publicate în octombrie, în creştere cu aproape 5 procente faţă de luna anterioară.


Cele mai multe locuri de muncă din străinătate au fost scoase la bătaie pentru ţări Germania, Anglia, Olanda, Irlanda şi Franţa, iar domeniile cu cea mai mare ofertă de joburi au fost Transport/Logistică, Construcţii, Producţie, Medicină şi Prestări Servicii.

Chiar dacă numărul locurilor de muncă în afara granițelor țării a fost mai mare decât în luna septembrie, interesul oamenilor pentru locurile de muncă din străinătate a atins un minim istoric, de doar 1,5%.

CITEȘTE ȘI

Vor crește pensiile în 2022? Răspunsul Ministrului Finanțelor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter