Educație

Proiect al Școlii Gimnaziale Speciale Huedin, finanțat prin PNRR. Copiii vor beneficia de ateliere, excursii și spectacole

Proiectul „Punți culturale - conectarea elevilor din medii defavorizate cu arta (cultura)” al Școlii Gimnaziale Speciale Huedin primește finanțare din PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență.

Școala Specială din Huedin / Foto: Facebook - Școala Gimnazială Specială Huedin Școala Specială din Huedin / Foto: Facebook - Școala Gimnazială Specială Huedin

 

 


Școala Gimnazială Specială Huedin, instituție de învățământ aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru derularea proiectului „Punți culturale - conectarea elevilor din medii defavorizate  cu arta (cultura)”.

 


Activitățile din cadrul inițiativei, planificate sub forma atelierelor de creație,  a vizitelor-excursii și a spectacolelor, urmăresc facilitarea accesului la resurse culturale a elevilor din mediile defavorizate și îmbunătățirea abilităților socio-emoționale a părinților.

Populația țintă căreia i se adresează acțiunile cuprinse în acest proiect face parte din medii dezavantajate din punct de vedere economic, social și cultural, copiii provenind  din familii cu risc crescut de excluziune socială, în general de etnie romă, dar nedeclarați.


Adulții din aceste familii sunt, în mare parte, persoane asistate social și inactive din punct de vedere ocupațional. O altă parte din cei vizați sunt copiii abandonați de părinți și crescuți în casele de tip familial.

În grupul țintă au fost incluși 208 de cursanți cu cerințe educative speciale, din care 88 sunt elevii Școlii Gimnaziale Speciale Huedin, iar 120 sunt integrați în învățământul de masă. De asemenea, sunt vizați un număr de 100 de părinți ai acestora.


Valoarea totală eligibilă a inițiativei este de 98.962 de lei, fără TVA, contribuția Uniunii Europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copil genial din Cluj! O fetiță de 8 ani e prima pe țară la Olimpiada Mondială de Engleză, categoria 9-11 ani. Povestea ei a inspirat și alți copii

Copiii nimănui. Peste 21.000 de minori români au ambii părinți plecați în străinătate. Aproape 80% dintre părinți nu își permit să-și reîntregească familia

abonare newsletter