Educație

Anul acesta, mai mulți elevi vor beneficia de programul Masă sănătoasă

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, că numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta de circa 420.000, mai mult decât dublu faţă de anul trecut.

Numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta de circa 420.000  Foto: monitorulcj.ro Numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta de circa 420.000 Foto: monitorulcj.ro

 

„Săptămâna trecută, pe final, s-a adoptat Hotărârea de Guvern pentru instituirea programului naţional Masă sănătoasă. Bugetul este de 1.139.000.000 de lei. Astăzi s-a semnat şi Ordinul de ministru cu criteriile, urmând să fie primite propunerile de completare a listei de şcoli, pentru că cele 450 de şcoli la nivel naţional care au fost în program anul trecut rămân în program. Numărul şcolilor se va suplimenta până la 1.000 şi, după ce vom primi propunerile de la inspectorate, se va emite încă un Ordin comun cu Ministerul Agriculturii, un ordin de ministru, cu lista şcolilor şi apoi Hotărârea de Guvern cu alocări bugetare”, a spus Ligia Deca, potrivit Agerpres. 

Potrivit ministrului, numărul beneficiarilor programului Masă sănătoasă va fi anul acesta mai mult decât dublu faţă de anul trecut.


„Este o creştere importantă de beneficiari. Dacă anul trecut am avut în jur de 180.000, anul acesta ne aşteptăm la aproximativ 420.000 de beneficiari, deci mai mult decât dublu, şi ne dorim să ajungem, în primă fază, la un milion de beneficiari şi apoi să putem generaliza acest program”, a arătat ministrul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Primăria vrea să extindă programul „Masă caldă”. Zeci de preșcolari din Pata Rât vor primi zilnic o masă gratuită.

Aproape 5.000 de elevi din Cluj vor beneficia de programul „Masă caldă”. Vezi lista școlilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter