Educație

Admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025. Calendarul oficial al probelor de aptitudini.

Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini va avea loc pe data de 27 mai 2024.

Admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025. Calendarul oficial al probelor de aptitudini. Sursă foto: Depositphotos.com Admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025. Calendarul oficial al probelor de aptitudini. Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


În perioada 16 - 17 mai 2024 elevii claselor a VIII-a, din sistemul de învățământ preuniversitar din județul Cluj, au optat pentru înscrierea și susținerea probelor de aptitudini din cadrul examenului de admitere în liceele vocaționale, pentru profilul artistic, pedagogic, teologic, militar, sportiv și waldorf, cu specilizările aferente.

În toate unitățile de învățământ din județul Cluj, în perioada 4 martie - 17 mai 2024 s-au desfășurat ședințele și activitățile de îndrumare și consiliere a părinților și a elevilor claselor a VIII-a, pentru prezentarea calendarului și a metodologiei de admitere, precum și a specificului probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale, din județul Cluj.


Admiterea candidaților în liceele clujene cu specific vocațional este condiționată de susținerea probei de aptitudini, în profilul liceului, ținând cont de specializările unității de învățământ pentru care elevii pot să opteze.

CITEȘTE ȘI:
Mai puțin de o lună până la Evaluarea Națională! Șefa IȘJ Cluj, Marinela Marc: „Fiecare absolvent are posibilitatea de a-şi continua procesul dezvoltării profesionale”

În perioada 16 - 17 mai 2024 toți elevii claselor a VIII-a interesați să urmeze cursurile unui liceu vocațional, din județul Cluj, s-au putut înscrie direct la unitățile de învățământ liceal, în vederea programării pentru susținerea probelor de aptitudini, respectiv pentru echivalarea probelor de aptitudini, în perioada 21 - 24 mai 2024, conform prevederilor Anexei 3, la metodologia de admitere.


Probele de aptitudini organizate pentru admiterea în liceele vocaționale vor fi apreciate astfel:

  • Pentru profilurile artistic, sportiv, teologic și pentru specializarea filologie -liceul Waldorf- aprecierea probelor de aptitudini se face prin note. 
  • Pentru profilul pedagogic, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază calificativelor admis/respins. 

    Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini va avea loc pe data de 27 mai 2024. 

 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Mai puțin de o lună până la Evaluarea Națională! Șefa IȘJ Cluj, Marinela Marc: „Fiecare absolvent are posibilitatea de a-şi continua procesul dezvoltării profesionale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter