Educație

A apărut GHIDUL LICEELOR 2024. Află totul despre admiterea la liceu în acest an și ce licee din Cluj îi așteaptă pe elevi?

A apărut Ghidul Liceelor 2024, adresat tuturor elevilor din județul Cluj care se pregătesc să devină liceeni.

 

GHIDUL LICEELOR 2024. Totul despre ADMITEREA la liceu în Cluj. Fiind o etapă importantă în viața viitorilor liceeni, în care aceștia trebuie să ia decizii cu privire la cariera lor, Ghidul Liceelor 2024 le vine în ajutor, prezentând cele mai cunoscute licee din Cluj, dar și informații importante precum calendarul admiterii ori regulile privind calcularea mediilor.

„Le urez mult succes în pregătire, să valorifice la maximum timpul care le-a rămas până la examen, să  se concentreze pe acei itemi la care au întâmpinat dificultăți la simulare, astfel încât, împreună cu profesorii lor să își maximizeze potențialul și în ziua examenului să fie în cea mai bună formă. Le doresc să își gestioneze emoțiile, să aibă  capacitate de concentrare, să citească cu atenție subiectele și să abordeze cu încredere rezolvarea lor! Cu siguranţă că, asemenea oricărui examen, şi cel de anul acesta va aduce zâmbete pe chipurile unora şi lacrimi pe ale altora, dar ceea ce rămâne esenţial este faptul că fiecare absolvent al clasei a VIII-a are posibilitatea de a-şi continua procesul dezvoltării profesionale, nu se termină nimic aici, drumul lor continuă dacă și dacă nu ajung la liceul pe care și l-au dorit, există multe posibilități de a-și realiza visul,  în aşa fel încât, peste ani, să devină personalităţi armonioase, integre şi pregătite pentru viaţă. Mult succes tuturor!”, a transmis inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc.


Citește AICI toate informațiile despre modificările la admiterea la liceu în Cluj în anul 2024: GHIDUL LICEELOR 2024

Câte clase de liceu sunt la fiecare filieră de studiu: teoretică, tehnologică și vocațională

Oferta educațională cuprinde 231 de clase a IX-a zi, cu 12 clase mai mult, față de anul școlar în curs, având în vedere numărul, în creștere, al elevilor din clasa a VIII-a,  repartizate astfel :

  • 203 clase a IX-a cu predare în limba română    
  • 3 clase a IX-a cu predare în limba germană    
  • 25 clase a IX-a cu predare în limba maghiară 

Aceste clase au fost distribuite pe filiere/profile/specializări, astfel:


  • 96,5 de clase învățământ liceal teoretic
  • 25,5 de clase învățământ liceal vocațional
  • 55 de clase învățământ liceal tehnologic
  • 54 de clase învățământ profesional și dual

CITEȘTE ȘI:

Mai puțin de o lună până la Evaluarea Națională! Șefa IȘJ Cluj, Marinela Marc: „Fiecare absolvent are posibilitatea de a-şi continua procesul dezvoltării profesionale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter