Educație

550 de elevi din Cluj au susținut proba la Limba maternă din cadrul Bacalaureatului

550 de elevi din Cluj au susținut proba la Limba maternă din cadrul examenului de Bacalaureat.

550 de elevi din Cluj au susținut proba la Limba maternă din cadrul examenului de Bacalaureat| Foto:pixabay.com 550 de elevi din Cluj au susținut proba la Limba maternă din cadrul examenului de Bacalaureat| Foto:pixabay.com

 

 


Vineri, 5 iulie 2024, s-a desfășurat proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b), din cadrul Examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, pentru elevii care au studiat în limba minorităților naționale. 

 


Au fost prezenți toți cei 550 de candidați înscriși pentru a susține această probă scrisă. De asemenea, la nivelul județului Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă. 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura română – proba E.b) au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, vineri, 5 iulie 2024, la ora 15:00.


Rezultatele vor fi afișate în 8 iulie

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Candidații care contest rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie. 


Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Calendarul complet pentru admiterea elevilor în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2024-2025. În Cluj, pentru admiterea la liceu sunt alocate 177 de clase.

Bacalaureat 2024. Elevii din partea minorităților susțin proba scrisă de Limba și literatura maternă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter