Educație

Bacalaureat 2024. Elevii din partea minorităților susțin proba scrisă de Limba și literatura maternă.

Examenul naţional de Bacalaureat se încheie, vineri, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, susţinută de elevii din partea minorităţilor naţionale.

Bacalaureat 2024. Elevii din partea minorităților susțin ultima probă la limba și literatura maternă|Foto: Depositphotos.com Bacalaureat 2024. Elevii din partea minorităților susțin ultima probă la limba și literatura maternă|Foto: Depositphotos.com

 

 


Elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine vineri proba de Limba şi literatura maternă din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Desfășurarea probelor 

Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis în baza unui act de identitate valid până la ora 8,30.


CITEȘTE ȘI: 
Bacalaureat 2024. Candidat eliminat pentru tentativă de fraudă, în Cluj. Alți 40 de elevi nu s-au prezentat la proba la alegere a profilului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.), precum şi a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc.

Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.


Pe durata desfăşurării probelor, toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video.

Primele rezultate la Bacalureat 2024

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie, până la ora 12,00.


Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online). Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.


Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureatul 2024 începe luni, cu proba orală la Limba și literatura română. Calendarul desfășurării examenelor.

abonare newsletter