Educație

Eroare la Evaluarea Națională. Un elev care a luat nota 3,50 la Matematică a obținut nota 9,75 după contestație.

Greșeală flagrantă la Evaluarea Națională. Un elev din Focșani care a fost notat cu 3,50 la Evaluarea Națională a obținut după contestație nota 9,75.

Greșeală flagrantă la Evaluarea Națională.  Un elev notat cu 3,50 la Matematică a obținut după contestație nota 9,75. | Foto: depositphotos.com Greșeală flagrantă la Evaluarea Națională. Un elev notat cu 3,50 la Matematică a obținut după contestație nota 9,75. | Foto: depositphotos.com

 

 


Un elev de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focşani care a contestat nota 3,50 primită la Matematică la Evaluarea Naţională a obţinut nota 9,75 după recorectarea lucrării.

Diferență uriașă în sistemul de notare. Cine răspunde?

Potrivit oficialilor din educație, a fost vorba de o eroare umană,astfel că elevului i-a fost atribuită, la corectare, lucrarea altui copil.


Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea susţine că ar fi fost vorba de „o eroare umană de încărcare a tezei pe platforma de evaluare” şi că s-ar fi luat măsuri împotriva asistentului care a greşit.

„În cazul lucrării de la proba scrisă de matematică cu diferenţă de notare a fost o eroare umană de încărcare a tezei scanate pe platforma de evaluare. 


În urma afişării rezultatelor în data de 03.07.2024, candidatul a făcut contestaţie, lucrarea a fost scanată, reîncărcată pe platformă şi a fost evaluată.

CITEȘTE ȘI: 
S-au afișat notele la Evaluarea Națională, după contestații. Un elev din Cluj s-a alăturat celor cu „10 curat”.

Comisia Judeţeană de organizare a evaluării naţionale a luat măsuri asupra asistentului 1, în conformitate cu prevederile art.26 alin (5) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, Anexa 2 la Ordinul nr.4.801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, valabilă şi în anul şcolar 2023-2024”, potrivit unei informări publicate de ISJ Vrancea.


Aproape 25.000 de note primite de candidați la Evaluarea Națională au fost modificate, astfel că mediile s-au majorat sau au scăzut, în urma contestațiilor. 

În județul Cluj, un elev s-a alăturat celor 6 elevi care au luat media 10. Astfel, după contestații, 7 elevi clujeni au obținut „10 curat”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Rezultate finale la Evaluarea Naţională, după contestaţii. Câţi elevi şi-au mărit media?

S-au afișat notele la Evaluarea Națională, după contestații. Un elev din Cluj s-a alăturat celor cu „10 curat”.

abonare newsletter