Educație

Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete. O elevă de la Colegiul Național „Emil Racoviță” a adus acasă medalia de bronz.

O elevă de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda, fiind cea mai tânără medaliată din istoria competiției.

O elevă de la Colegiul Național „Emil Racoviță” a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda|Foto: Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică Facebook.com O elevă de la Colegiul Național „Emil Racoviță” a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda|Foto: Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică Facebook.com

 

 


Deși elevele românce sunt la prima lor participare la o competiție internațională, iar una dintre ele este cea mai tânără medaliată din istoria olimpiadei, acestea au reușit să aducă acasă mai multe medalii. 

Performanțele elevelor din România la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Elevele românce au obținut două medalii de argint și două de bronz la a patra ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI) 2024, organizată în Olanda, la Veldhoven, în perioada 21-27 iulie.


CITEȘTE ȘI: 
Medalii de aur și calificări în lotul internațional pentru elevii clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică din Iași

„Au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete”, potrivit anunțului făcut de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI).

Medalie de bronz, obținută de o elevă a Colegiului Național „Emil Racoviță”

Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa României sunt:
*Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, București, Medalie de Argint
*Pașca Ioana Mihaela, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, Medalie de Argint
*Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță, „Hai La Olimpiadă”; Cluj-Napoca, Medalie de Bronz
*Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, Medalie de Bronz.


O elevă de la Colegiul Național „Emil Racoviță” a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda, fiind cea mai tânără medaliată din istoria competiției.|Foto: Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică Facebook.com

„Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este faptul că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții!”, arată sursa citată. 

România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii clujeni au revenit acasă cu medalii de la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter