Educație

Zeci de candidați din Cluj au lipsit la proba scrisă de la Limba și literatura română din cadrul sesiunii de toamnă la Bacalaureat 2024

Din cei peste 440 de candidați din Cluj înscriși la proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului de toamnă, zeci de elevi nu s-au prezentat la examen.

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Zeci de candidați din Cluj nu s-au prezentat pentru susținerea probei la Limba și literatura română|Foto: pexels.com Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Zeci de candidați din Cluj nu s-au prezentat pentru susținerea probei la Limba și literatura română|Foto: pexels.com

 

 


Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2024, au debutat luni, 19 august 2024, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

În Cluj au fost organizate 4 centre de examen pentru desfășurarea probelor. 


Nu s-au prezentat nici la examenul de BAC din toamnă 

În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit unei informări publicate de ISJ Cluj. 

CITEȘTE ȘI: 
Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au primit candidații la Limba și literatura română?

În schimb, din cei 445 de candidați înscriși, la examen s-au prezentat mai puțin de 400 de elevi. 


Astfel, la prima probă scrisă au fost prezenți 397 de candidați, din totalul celor 445 de candidați care au solicitat susținerea acstei probe scrise, iar 48 de candidați au absentat.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura română – proba E.a) vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, luni, 19 august 2024, la ora 15:00.


Calendarul probelor

*Marți, 20 august 2024 va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului–proba E.c), 
*Miercuri, 21 august 2024, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării–proba E.d). 
*Joi, 22 august 2024 va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă–proba E.b)., pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august 2024 (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august 2024.


Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 (cinci) la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6 (șase).

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu regulamentul GDPR privind protecția datelor cu caracter personal. 

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2024-Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264, sesiunea august 2024.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emoții de toamnă. Luni încep probele scrise la Bacalaureat 2024.

Ultimele Stiri
abonare newsletter