Educație

Doi liceeni cu performanțe din Cluj au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor – Champions United

Doi liceeni cu performanțe din Cluj au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor.

Doi liceeni cu performanțe din Cluj au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor | Foto: Asociația 11even Doi liceeni cu performanțe din Cluj au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor | Foto: Asociația 11even

 

 


Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor.  Este locul unde an de an, reunim zeci de liceeni, oferindu-le un program diversificat și interactiv, un mediu în care aceștia se lasă inspirați de mentori invitați și locul unde îi provocăm să aducă schimbare în societate. Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 900 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova. 

 


Ediția cu numărul 11 are loc în perioada 28 august - 2 septembrie, la Cluj-Napoca și va găzdui 50 liceeni cu performanțe proveniți din toate colțurile țării. Participarea acestora este gratuită mulțumită partenerului principal al programului, Kaufland România. Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității Babeș Bolyai.

Liceeni cu performanțe deosebite

Profilul participanților variază de la liceeni cu rezultate excepționale la competiții și olimpiade naționale și internaționale, la tineri care performează în sport, sunt activi din punct de vedere civic sau au o implicare deosebită în activități de voluntariat, ori liceeni care performează în zona culturii și a artei.


Din Cluj au fost selectați 2 liceeni cu rezultate excepționale.

Bâlc Tatiana Maria, elevă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, se distinge prin implicarea sa în activități extracurriculare. A fost voluntar la Crucea Roșie, unde a predat principii de prim ajutor copiilor. În plus, a participat la Technovation Girls, colaborând la dezvoltarea unei aplicații anti-procrastinare.


Cloța Daria-Cosmina, elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, este extrem de activă în comunitate. Este vicepreședinte al Interact Potaissa Turda, unde a organizat multiple evenimente caritabile, dar a fost și voluntar la Festivalul Internațional de Teatru din Turda, unde a câștigat o mențiune specială la concursul internațional Juvenes Translatores. De asemenea, a contribuit la proiecte eTwinning și American Councils și a lucrat cu copiii cu autism la Centrul de Zi „Carine”.

Despre ediția din acest an și invitații speciali

An de an structura evenimentului diferă în funcție de anumite nevoi identificate, însă o constantă în cadrul proiectului sunt sesiunile Transform, în care invităm mentori – Creatori de Prezent, așa cum îi numim noi – persoane care fac performanță într-un domeniu (fie că e vorba de mediul antreprenorial, jurnalism, societate civilă, mediul academic, tehnologie ș.a.), să intre în dialog cu liceenii prezenți în program.


Începând cu ediția din 2021, am introdus un nou tip de sesiuni în agendă de tipul HARD TALKS. Luăm subiecte care nasc adesea polemică în societate și le tratăm cerebral, cu argumente indiferent de poziția avut față de subiect. Considerăm că societatea are nevoie încă de pe băncile liceului de acest exercițiu, din ce în ce mai des, acela de a purta un dialog în care putem crește și învăța unii de la alții, fără a pune pe primul loc diferențele dintre noi, ci mai degrabă respectul, empatia și argumentarea. 

Printre invitații de anul acesta se numără: Dan Vodnar (profesor de Gastronomie moleculară și Biotehnologii alimentare în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca; nominalizat în top 0.05% oameni de știință din lume), MIchael Bulzan (Director regional pe Europa, Africa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu la Duke University), Gabriela Groza (psihoterapeut și avocat), Andreea Tănăsescu (fondatoarea La blouse Roumaine), Răzvan Cherecheș (profesor la Public School of Health, UBB), Mihnea Măruță (jurnalist și lector la UBB), Daniela Dumulescu (psiholog).

Una din zile o vom petrece într-o locație aflată într-un sat din Apuseni, unde liceenii vor avea câteva sesiuni cu mentori speciali, vor interacționa cu alumni ai programului și vor avea parte de experiențe culinare, jocuri de team building și momente de relaxare în aer liber. 

Despre Creatori de viitor

Misiunea Asociației 11even cu Creatori de viitor este aceea de a forma o comunitate puternică a tinerilor performeri români. Dorim să-i provocăm să-și pună visele pe hârtie, apoi să vadă cum pot să transforme un gând, o idee, o viziune în realitate. Să-i ajutăm să se echipeze corespunzător cu încredere, cunoștințe, conexiuni, iar apoi când vor începe să facă primii pași în viața profesională, să simtă și să arate că misiunea lor este aceea de a crea un viitor excepțional.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elev din Cluj-Napoca, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Brazilia

Program de studii de licență în sistem dual în 5 universități din România, din toamnă. Printre ele se numără UBB Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter