Educație

Fără lucrare de licență pentru absolvenții Facultății de Drept de la UBB. Decan: „Punea și studentul, și cadrul didactic în posturi extrem de delicate”

Studenții care finalizează în 2025 studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj nu vor mai realiza lucrări de licență.

Fără lucrare de licență pentru absolvenții de Drept de la UBB | Foto: Facultatea de Drept UBB Cluj-Napoca - Facebook Fără lucrare de licență pentru absolvenții de Drept de la UBB | Foto: Facultatea de Drept UBB Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență. Decizia a fost luată la cererea studenților. Decanul facultății, Șerban Diaconescu, a declarat pentru edupedu.ro că a fost luată în considerare și incapacitatea programelor anti-plagiat de a detecta furtul literar.

 


Viitorii absolvenți ai Facultății de Drept nu mai trebuie să pregătească lucrări de licențe pentru a absolvi, începând cu sesiunea din iulie a anului universitar 2024-2025. 

Decizia a fost luată de Consiliul profesoral după ce „peste 90% din studenții unui an, respectiv peste 84% din studenții celuilalt an au solicitat acest lucru”, a explicat Șerban Diaconescu, decan al facultății.


Decanul a spus că softurile de antiplagiat nu se dovedesc eficiente în cazul lucrărilor de licență de la Drept, unde se citează multe texte de lege. 

„Am cântărit faptul că există o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat, care, din păcate, nu întrunesc standardele de calitate, care să permită o verificare reală a existenței sau inexistenței plagiatului”, a spus decanul. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Program de studii de licență în sistem dual în 5 universități din România, din toamnă. Printre ele se numără UBB Cluj.

Admiterea de toamnă la UBB. Peste 12.000 de locuri bugetate și cu taxă la licență și master, plus noi programe academice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter