Educație

Elevii din Cluj-Napoca își pot reînnoi abonamentele gratuite pentru transportul public, începând de luni

Începând de luni, 2 septembrie, se emit abonamentele gratuite pentru transportul public, pentru elevii din Cluj-Napoca.

Elevii din Cluj-Napoca își pot reînnoi abonamentele gratuite pentru transportul public, începând de luni | Foto: Emil Boc - Facebook Elevii din Cluj-Napoca își pot reînnoi abonamentele gratuite pentru transportul public, începând de luni | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Elevii din Cluj-Napoca şi din zona metropolitană îşi pot reînnoi de luni, 2 septembrie, abonamentele gratuite pentru transportul public, a anunţat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

 


Abonamentele pot fi reînnoite la automatele din staţiile de autobuz sau la centrele de vânzare ale Companiei de transport public. 

„Începând de luni, 2 septembrie, se emit abonamentele gratuite pentru transportul public, pentru elevi, de la automate sau de la centrele de vânzare ale Companiei de transport public. Abonamentele vor trebui să fie reînnoite până în 30 septembrie. Pe această cale încurajăm elevii să meargă la şcoală, încurajăm alternativa la maşină în oraş şi asigurăm un transport accesibil al elevilor la şcoală”, a anunţat Emil Boc. 


33.500 de elevi beneficiază de transport gratuit

Potrivit primarului Emil Boc, 33.500 de elevi beneficiază de transport gratuit în acest an şcolar. 

„Este vorba despre 33.500 de elevi din Cluj-Napoca şi din zona metropolitană care beneficiază de această facilitate la transportul public gratuit la şcoală. Costurile sunt în jur de 8 milioane de euro pe care în integralitate le suportă Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a precizat Emil Boc. 


Autobuze şcolare pentru 14 trasee din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca asigură autobuze şcolare pentru 14 trasee din Cluj-Napoca. 

„Pe lângă abonamentele gratuite la transport public, primăria asigură pentru 14 trasee din Cluj-Napoca autobuze şcolare dedicate elevilor pentru a ajunge la şcoală. În fiecare zi cel puţin 600 de maşini sunt scoase din trafic din zona centrală”, a declarat Emil Boc. 


Elevii care nu au card de transport, au pierdut cardul sau nu îl pot prelungi la automate, sunt aşteptaţi la centrele vânzare ale Companiei de transport public pentru a-şi primi abonamentul, cu următoarele documente: carnet de elev, carte de identitate, certificat de naştere pentru elevii sub 14 ani şi dovada domiciliului în copie sau în format electronic. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Transportul elevilor în Florești, extins către o nouă școală. Primarul Pivariu: „O modalitate sigură și convenabilă de a ajunge la școală și de a se întoarce acasă”.

Microbuze pentru elevi în toate comunele Clujului! Primarii nu mai au nicio scuză să nu trimită copiii la școală!

Ultimele Stiri
abonare newsletter