Educație

Trei medalii și locul 3 pe echipe, pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din Arabia Saudită. O medalie vine la Cluj.

Medalii de aur, argint şi bronz pentru elevii români şi locul 3 pe echipe, la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială din Arabia Saudită – IOAI 2024 Riad.

Trei medalii și locul 3 pe echipe, pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din Arabia Saudită | Foto: upir.ro Trei medalii și locul 3 pe echipe, pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din Arabia Saudită | Foto: upir.ro

 

 


Medalii de aur, argint şi bronz pentru elevii români şi locul 3 pe echipe, la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială din Arabia Saudită – IOAI 2024 Riad.

 


La Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială (IAIO) din Riyadh, capitala Arabiei Saudite, au participat 26 de țări cu 92 de concurenți, potrivit unei informări a Uniunii Profesorilor de Informatică din România (UPIR). 

Cei patru elevi români participanți au fost selectați prin programul pregătirii loturilor pentru olimpiade internaționale ce a avut loc între 20 iunie și 9 august, online și onsite. 


O medalie ajunge la Cluj

Elevii români au participat la olimpiada internațională de I.A. în perioada 8-12 septembrie, în care au susținut două probe: una teoretică și alta practică, potrivit sursei citate.

Iată echipa și rezultatele obținute:
- Andrei Lețu – Colegiul Național „Unirea” din Focșani, Vrancea – aur;
- Tudor Ștefan Mușat – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – argint;
- Alexandru-Bogdan Miron –  Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – bronz;
- Tudor Morariu – Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca.


Team leader a fost asistenta doctorandă Miruna Zăvelcă de la Universitatea din București și deputy leader – profesorul Daniel Popa de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii clujeni au revenit acasă cu medalii de la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică 2024

Medalii de aur și calificări în lotul internațional pentru elevii clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică din Iași

Elev din Cluj-Napoca, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Brazilia

Ultimele Stiri
abonare newsletter