Educație

Premii de 20.000 de lei pentru elevii care câștigă aurul la competițiile naţionale şi internaționale

Elevii care au participat individual şi au obţinut premii la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale vor beneficia de stimulente financiare în funcţie de performanţele obţinute, urmând ca un elev care obţine medalie de aur, cu punctaj absolut, la o astfel de competiţie, să fie premiat cu 20.000 de lei.

Premii de 20.000 de lei pentru elevii care câștigă aurul la competițiile naţionale şi internaționale|Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Premii de 20.000 de lei pentru elevii care câștigă aurul la competițiile naţionale şi internaționale|Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Elevii care au participat individual şi au obţinut premii la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale vor beneficia de stimulente financiare în funcţie de performanţele obţinute, urmând ca un elev care obţine medalie de aur, cu punctaj absolut, la o astfel de competiţie, să fie premiat cu 20.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

 


„În domeniul educaţiei a fost aprobat un set de soluţii pentru încurajarea performanţei şi a studiului. Măsurile sunt atât financiare, cât şi organizatorice şi se referă la desfăşurarea olimpiadelor, concursurilor şcolare, extraşcolare şi extracuriculare, a taberelor de profil, a simpozioanelor şi altor activităţi similare cu scopul de a încuraja şi sprijini elevii şi tinerii capabili de performanţe deosebite, precum şi cadrele didactice implicate în procesul de pregătire a acestor elevi. Astfel, potrivit hotărârii, elevii care au participat individual şi au obţinut premii la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale vor beneficia de stimulente financiare în funcţie de performanţele obţinute”, a declarat Mihai Constantin, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI:
„Masă sănătoasă” cu aceiași bani. În 2025, suma alocată pentru masa la școală rămâne neschimbată, în ciuda creșterii prețurilor.

Stimulente financiare sunt prevăzute şi profesorilor care pregătesc astfel de elevi olimpici, a adăugat el.


„Vă dau însă un prag de referinţă, un prag maximal. Pentru competiţia internaţională la care se obţine medalie de aur, cu punctaj absolut, premiul va fi de 20.000 de lei”, a explicat Constantin.

El a anunţat că, de asemenea, guvernul a actualizat joi condiţiile de finanţare pentru bursele de studii şi stagiile de specializare şi de formare profesională, inclusiv cuantumul bursei lunare pe care Ministerul Educaţiei le acordă anual atât românilor din afara ţării, cât şi cetăţenilor străini.


„Bursele includ cheltuieli de şcolarizare, inclusiv pentru cursul de iniţiere în limba română, facilităţi de transport public, local, rutier, naval, cu metroul sau feroviar, bursă lunară în cuantum egal cu bursa socială minimă, iar această bursă poate fi cumulată cu burse de excelenţă sau de merit. Totodată, cadrele didactice care predau limba română în afara graniţelor vor beneficia de stagii de specializare şi de formare profesională, de indemnizaţie echivalentă cu bursa socială pentru studenţi, o sumă fixă de 100 euro per participant pentru transportul internaţional”, a afirmat Constantin.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

12 medalii obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori. Două medalii de argint și bronz ajung la Cluj.

Medalii de aur, bronz şi argint pentru sportivii clujeni, la a 11-a ediție a Gimnaziadei din Bahrein

abonare newsletter