Educație

Cine sunt profesorii clujeni care primesc lunar câte 6.000 de lei de la stat

Mai mulți profesori clujeni de prestigiu se regăsesc pe lista celor 202 cadre didactice care beneficiază de indemnizația de merit în valoare de 6.000 lei net lunar, pe toată durata vieții.

Mai mulți profesori universitari clujeni fac parte din cei 202 beneficiari ai indemnizației de merit de 6.000 lei net lunar plătită pe viață. Foto: monitorulcj.ro Mai mulți profesori universitari clujeni fac parte din cei 202 beneficiari ai indemnizației de merit de 6.000 lei net lunar plătită pe viață. Foto: monitorulcj.ro

 

 


Această sumă, care reprezintă echivalentul a trei salarii minime brute garantate, este neimpozabilă și a fost redusă în acest an de la 12.000 lei prin „ordonanța austerității".

 


Profesori de la UBB, UMF și UTCN, recompensați cu indemnizații pe viață

Printre clujenii care primesc această indemnizație se numără:

Achimas Cadariu Andrei Bela, medic primar medicină internă


Marius Traian Bojiță, fost rector al UMF Cluj

Agachi Paul Șerban, fost prorector UBB


Vasile Vese, profesor universitar emerit la Facultatea de Istorie UBB, fost prorector

Ioan Vida Simiti, profesor la UTCN, fost președinte PNȚCD Cluj


Dumitru Zdrenghea, medic, profesor universitar UMF, cardiolog

Ioan Burzo, fost judecător, profesor UBB

Vasile Cozma, fost profesor la USAMV

 Gheorghe Văsaru, profesor de istorie

Lista completă a beneficiarilor indemnizației de merit a fost făcută publică recent de Ministerul Educației, la solicitarea publicației oficiuldestiri.ro, citată de Presshub

Elita universitară clujeană care primește bani în plus pe viață

Pe lângă cadrele didactice clujene, printre cei 202 beneficiari se află și foști miniștri, parlamentari și alte personalități din domeniul academic, printre care Anton Anton, fost ministru al Energiei, parlamentar, dar și ministrul interimar al Educației, și Ionel Funeriu, profesor la Universitatea Aurel Vlaicu, tatăl lui Daniel Funeriu, fost ministru al Educației.

Din comisia care votează acordarea indemnizațiilor fac parte președintele Academiei Române, presedinții comisiilor de cultură și ai comisiilor de muncă de la Senat și de la Camera Deputaților, ministrul culturii și cultelor, ministrul educației, cercetării și tineretului, președintele Agenției Naționale pentru Sport și președinții uniunilor de creatori care fac parte din Alianța Națională a Uniunilor de Creatori din România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesorii, evaluaţi anual de pe o platformă online, în funcție de rezultatele elevilor

David pune piciorul în prag: Stop cadourilor costisitoare pentru profesori

Ultimele Stiri
abonare newsletter