Educație

Totul despre probele scrise la BAC! 560 de camere de supraveghere montate în săli

5001 elevi din judeţul Cluj încep mâine probele scrise la examenul de bacalaureat. Absolvenţii vor fi supravegheaţi atât cu camere video cât şi de profesori.

Elevii sunt supravegheați video Elevii sunt supravegheați video

Probele scrise încep mâine cu limba şi literatura română, marţi urmează limba maternă, miercuri va fi prima probă obligatorie (matematică sau istorie) în funcţie de profilul şcolii, iar în 5 iulie, proba la alegere în funcţie de profil. 
Sunt montate în sălile de clasă aproximativ 560 de camere video. În fiecare sală de clasă sunt câte două camere, aşzate în aşa fel înct să cuprindă toată încăperea. Există camere de supraveghere şi în camerele unde se multiplică subiectele şi la locul unde se predau subiectele.
În fiecare sală sunt câte doi profesori supraveghetori plus profesorii care supraveghează pe holuri. Profesorii stau de o parte şi de alta a sălii, ei nu au voie să stea unul lângă altul.

Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj atrage atenţia că pe uşile sălilor de clasă sunt afişate listele cu aşezarea în bancă, aceasta fiind obligatorie. Elevii nu se aşază în bancă după cum doresc, ci în funcţie de liste.
Există şi o sală specială unde se depun obiectele care nu au ce căuta în sala de examen: telefoane, cărţi şi alte obiecte personale. “Orice persoană care încearcă să copieze este dată afară din examen. Se pedepseşte inclusiv intenţia de a copia prin eliminarea din examen şi două ediţii nu participă apoi la examen”, a precizat Valentin Cuibus.


Mâine dimineaţă la ora 8.00 vor fi trimise subiectele la fiecare centru de examen, se deschid, se multiplică şi apoi sunt repartizate elevilor care încep examenul la ora 9.00.

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii vor fi cunoscute în 12 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter