Educație

Adio note ascunse de părinţi

Catalogul online funcţionează în 39 de şcoli din Cluj, iar printr-un simplu click părinţii pot afla notele şi absenţele copiilor.

Catalogul online a luat naştere la iniţiativa a trei studente, foste eleve ale Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca. După ce a fost analizat acest proiect de către conducerea inspectoratului şcolar, s-a ajuns la concluzia că este un program benefic şi că în acest mod părinţii vor putea fi mai aproape de şcoală şi că vor putea avea la îndemnă toate informaţiile despre notele şi absenţele elevilor.

Catalogul online a luat naştere în Cluj-Napoca în anul 2010 la Liceul Teologic Baptist "Emanuel", iar un an mai târziu a fost implementat şi de Colegiul Naţional "Emil Racoviţă".


Tot mai multe unităţi de învăţământ vor să beneficieze de acest catalog online, spre nemulţumirea elevilor. Până în acest moment acest tip de catalog este deţinut de 39 de şcoli, însă numărul lor este în continuă creştere. La o singură şcoală din municipiu sistemul este gratuit, în celelalte accesul fiind contra cost.

Stresul elevilor clujeni: catalogul online

Dacă părinţii se bucura că pot afla notele reale ale copiilor lor direct de pe internet cu ajutorul unui singur click, acelaşi lucru nu se poate spune şi despre elevi. Unii dintre ei sunt nemulţumiţi de acest program şi de faptul că părinţii află ce fac ei în orice moment la şcoală.


“Nu ştiu cine a mai înfiinţat acest catalog online, dar este o idee foarte rea din punctul meu de vedere. Nu mai pot ascunde acum nicio notă de părinţi, nu mai pot fugi de la şcoala fără ca ei să afle...sunt tot timpul controlat”, a povestit un tânăr elev.

Catalogul online, şi la clasele primare

În toate ciclurile gimnaziale se deţin astfel de cataloage online: de la clasele primare până la liceu. Părinţii elevilor trebuie să-şi facă cont şi vor putea vedea notele şi absenţele copiilor. Momentan, doar într-o singură şcoală se poate face acest lucru gratuit, în anume la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”. Pe viitor se doreşte ca accesarea gratuită să se poată face şi în celelalte unităţi de învăţământ.


“Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj găseşte foarte util catalogul online, ca instrument de legătură între părinte şi şcoală. De aceea, în ultimul an, beneficiile acestuia au fost subliniate permanent la întâlnirile cu directorii unităţilor de învăţământ pentru ca aceştia să consulte părinţii cu privire la această problemă şi să decidă împreună oportunitatea acestuia în unitate”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolat Judeţean Cluj.

 


 

 


 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter