Educație

Rezultatele de la titularizare s-au afișat. 7 note de 10 în tot județul Cluj

Rezultatele de la titularizare s-au afișat pe site-ul dedicat titularizare.edu.ro.

Acestea sunt primele rezultate de la examenul de titularizare 2019, iar profesorii nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații.

Peste 4.000 de posture scoase la concurs

Peste 23.000 de profesori s-au prezentat la examenul de titularizare de săptămâna trecută, concurând pe 4.319 posturi scoase la concurs de Minister. Noutatea pe care a adus-o anul acesta examenul de angajare pe perioadă nedeterminată într-o școală a fost intrarea în proba scrisă a celor mai mulți absolvenți de facultate din promoția curentă, din ultimii 9 ani.


Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

La Cluj, note mici și note mari

În județul Cluj, notele au variat de la 1,40, până la 10. Majoritatea notelor mici au fost ale profesilor care predau la învățământul profesional, care predau arte plastice, educație fizică și sport sau educație muzicală.


Cea mai mică notă la titularizare a fost însă a unui profesor de educație și fizică de sport, 1,30, urmată de nota unei colege care predă aceeași materie, adică 1,40. Nota 1,60 a fost destul de populară și în rândul profesorilor de sport, dar și ai celor de fizică. O profesoară de educație plastică din Câmpia Turzii a luat nota 2.45, iar o profesoară de biologie din Răscruci, comuna Bonțida, a luat nota 2.80 la examen.

Cele mai mari note au fost luate la educație civică și educație socială, religie și biologie și limba română.


În tot județul Cluj au fost 7 note de 10, trei dintre ele luate de profesori de religie, două de profesori de educație civică și educație social, una la geografie și una la biologie.

Următoarea notă a fost 9,90, pe care a a primit-o un profesor de biologie.


La educație civică a fost luată o altă notă mare, anume 9.85.

Contestațiile

Contestațiile la titularizare se depun începând de astăzi, la sediile inspectoratelor școlare, prevede procedura aprobată de Ministerul Educației. Profesorii care au participat la examenul de angajare pe perioadă nedeterminată într-o școală (examenul de titularizare) au aflat astăzi primele rezultate. Peste 23.000 de profesori au participat la examenul scris de titularizare, pentru a candida pe 4.319 de posturi de educatoare, învățătoare și profesori scoase la concurs de Ministerul Educației. Profesorii nemulțumiți de notele de la titularizare pot să depună contestație.


Contestațiile la titularizare se depun la sediile inspectoratelor școlare, până miercuri, 24 iulie la ora 15:00.

În urmă cu un an, procentul de promovare (rata notelor de 7 și peste 7) a examenului de titularizare, după soluționarea contestațiilor, a fost de 49,71, cu 2,32 puncte procentuale mai mare decât înainte de contestații. Numărul mediilor de 10 a crescut în 2018, după contestații, la 124 – de la 121 înregistrate inițial.

 

abonare newsletter