Educație

Se schimbă scenariile de funcționare a școlilor din 7 localități din Cluj. Cum merg copiii la școală luni

Începând de luni, scenariile de funcționare a școlilor din 7 localități din județul Cluj se schimbă iar.

 

 


Se schimbă scenariile de funcționare în școlile din 7 localități din județul Cluj, odată cu schimbarea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile. 

 


Copiii din patru localități din județul Cluj - Luna, Frata, Săndulești și Viișoara, vor face școală după scenariul 1.

Totodată, elevii din alte trei localități clujene - Ciucea, Mica și Sânpaul, vor urma cursurile școlare după scenariul 2.  


Măsurile se aplică de luni, 31 mai 2021. 

Scenariul 1:

În scenariul 1, preșcolarii și elevii pot participa zilnic în unităţile de învăţământ, fizic, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.


Măsura se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2:

Cursurile în scenariul 2 se efectuează în felul următor:


a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

Această măsură se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

CITEȘTE ȘI:

Elevii, derutați de trecerea bruscă de la școala online la cursuri fizice. Psiholog: „Este un disconfort de adaptare socială”

 

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU în 2021. Ce licee din Cluj îi așteaptă pe elevi?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter