Educație

Vacanța de iarnă mai SCURTĂ pentru elevii de gimnaziu și liceu. Sorin Cîmpeanu: „Este o propunere pe care am îmbrățișat-o”

Vacanța de două săptămâni va fi recuperată prin scurtarea cu o săptămână a vacanței de iarnă pentru elevii de gimnaziu și liceu, care vor reveni la școală pe 3 ianurarie 2022.

 

 


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit la Digi 24, despre propunerea Consiliului Național al Elevilor de a recupera cele două săptămâni de vacanță prin scurtarea vacanței de iarnă.

Astfel, cursurile pierdute de elevii de gimnaziu și liceu în perioada vacanței forțate de două săptămâni, ar putea fi recuperate la școală, în format fizic, între 3-14 ianuarie, respectiv 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare.


„Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară sau mai exact pentru a transforma două săptămâni de vacanță suplimentară între 25 octombrie și 5 noiembrie în două săptămâni de școală între 3 ianuarie și 14 ianuarie, cred că este ușor de ales. Fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă”, a declarat la Digi 24 Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a susținut că această modificare a structurii anului școlar va fi posibilă prin semnarea unui ordin de ministru în data de 5 noiembrie, iar cele două săptămâni de recuperare vor fi singurele ce poate fi recuperate pentru a nu fi schimbat programul examenelor naționale.


„Am spus că vacanța suplimentară este de maxim două săptămâni pentru că atât se poate recupera fără să muți data examenelor naționale care rămân la locul lor, la datele cunoscute de multă vreme”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește reluarea cursurilor în format fizic, după vacanța forțată, Sorin Câmpeanu a declarat că elevii vor reveni la școală fizic, dacă situația epidemiologică va permite. Dacă acest lucru nu va fi posibil, elevii vor reveni în format online.


„Ca ministru nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară pe simplul motiv că ea un poate fi recuperată, calendarul este fix. Pe 8 noimebrie școala va începe. Ipoteza de bază este școală cu prezență fizică, dar dacă nu vom putea din cauza numărului de infectări, singura soluție este școala online. Sunt poate mai multe șanse pentru online, dar asta vom anunța în 5 noiembrie când voi semna și ordinul cu modificarea anului școlar” a declarat ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI


Evaluarea școlară, mincinoasă! 53% din elevi au medii peste 8,50, deși 40% sunt analfabeți funcționali

Ultimele Stiri
abonare newsletter