Externe

Gafă de zile mari! Maghiar condamnat pentru o fraudă fiscală de 11,5 milioane de euro, prins în stațiunea croată Vir după ce s-a dat de gol pe rețelele sociale.

Un bărbat de 45 de ani din Ungaria, care reușise să se facă dispărut în ciuda unei condamnări de 6 ani, a fost prins din cauza unei scăpări grosolane.

Bărbat condamnat pentru fraudă fiscală uriașă în Ungaria, prins în urma unei gafe de zile mari/Foto: Zadar, Croația monitorulcj.ro Bărbat condamnat pentru fraudă fiscală uriașă în Ungaria, prins în urma unei gafe de zile mari/Foto: Zadar, Croația monitorulcj.ro

 

 


Un bărbat condamnat definitiv în Ungaria pentru o fraudă fiscală în valoare de 4,5 miliarde de forinţi (11,5 milioane de euro) a fost prins de autorităţile croate pe insula Vir. 

CITEȘTE ȘI: 
Un român dat în urmărire din anul 2012 a fost prins în Ungaria. A vândut droguri în Cluj-Napoca.

Poliţiştii din Croaţia l-au prins pe bărbatul în vârstă de 45 de ani pe stradă, în urma unei operaţiuni organizate efectuate la cererea colegilor maghiari care îl căutau, asupra extrădării urmând să decidă o instanţă croată, în următoarele zile, potrivit poliției din Ungaria


L-a costat libertatea: bărbatul a devenit activ pe platformele de socializare 

Polițiștii maghiari au prins urma bărbatului condamnat, după ce acesta a postat conţinut pe mai multe platforme de socializare. 

Bărbatul a postat conținut pe rețelele sociale prin care întreba publicul cum este mai bine să-ți petreci timpul - să te bucuri de viață, să muncești ori să stai în închisoare/Sursa: police.hu

„În una dintre acestea, bărbatul se afla pe mare, la manşa unei nave, şi încuraja pe toată lumea ca în loc de închisoare să se bucure de viaţă. Într-o altă postare, acesta a făcut să pară că ar fi internat într-o clinică din oraşul maghiar Pécs, unde poliţiştii în uniformă care se aflau în apropierea sa nu îl recunoşteau”, potrivit Poliției din Ungaria. 


Bărbatul condamnat pentru o fraudă fiscală uriașă a fost prins de polițiști/Foto: police.hu

Administraţia Naţională Fiscală şi Vamală a Ungariei a trimis bărbatul în judecată pentru fraudă fiscală săvârşită sub formă de crimă organizată, arată agenția maghiară de presă MTI.  Mai târziu, Tribunalul din Pécs l-a condamnat la 6 ani de închisoare pentru că organizaţia sa criminală a cauzat bugetului de stat o pierdere financiară de aproape 4,5 miliarde de forinţi (11,5 milioane de euro). După o vreme, bărbatul a dispărut pentru a scăpa de pedeapsă, astfel că împotriva sa a fost emis un mandat național de arestare, iar în 12 iulie 2023, un mandat de arestare european. Bărbatul condamnat pentru fraudă discală a fost arestat în 6 mai, potrivit sursei citate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi români, amendați cu peste 4.000 de euro pentru transport depășit pe autostrada M5 din Ungaria. „Piramida groazei!” VIDEO

abonare newsletter