Externe

Un autobuz cu zeci de pasageri a căzut într-o prăpastie, în Peru. Cel puțin 16 persoane au murit.

Un autobuz care transporta zeci de pasageri a căzut într-o prăpastie adâncă, în Peru, provocând moartea a 16 persoane.

Un autobuz cu 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie, în Peru. Cel puțin 16 persoane au murit/Foto: TVPerú Noticias Un autobuz cu 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie, în Peru. Cel puțin 16 persoane au murit/Foto: TVPerú Noticias

 

 


Un autobuz care transporta aproximativ 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie marţi dimineaţă în regiunea andină Ayacucho, în sud-estul Peru, accident care s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, potrivit autorităţilor. 

Autobuzul cu etaj, care făcea legătura între capitala Lima şi Ayacucho, a căzut în prăpastia adâncă de o sută de metri şi a aterizat pe acoperişul său. Operaţiunile de salvare au fost întârziate de o cădere de grindină, a declarat presei şeful Biroului Avocatului Poporului la Ayacucho, Wiber Vega.


Accidentele rutiere sunt frecvente în Peru din cauza vitezei excesive, a stării proaste a drumurilor, a lipsei de semnalizare şi a lipsei de control din partea poliţiei.

Potrivit Ministerului Transporturilor de la Lima, 3.138 de persoane au murit în 2023 în accidente de circulaţie în ţară, 70% din cauza unor factori umani precum oboseala sau incompetenţa şoferului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

La un pas de tragedie. Mașina unei familii de români, în care se aflau și doi minori, a luat foc pe o autostradă din Ungaria

abonare newsletter