Externe

Premierul slovac Robert Fico este în continuare în stare gravă

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în continuare gravă şi capacitatea sa de comunicare este limitată.

Premierul slovac Robert Fico este în continuare în stare gravă. Sursă foto: captura ecran/Youtube/ 6abc Philadelphia Premierul slovac Robert Fico este în continuare în stare gravă. Sursă foto: captura ecran/Youtube/ 6abc Philadelphia

 

 


Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în continuare gravă şi capacitatea sa de comunicare este limitată după ce a fost miercuri ţinta unei tentative de asasinat, a anunţat joi guvernul slovac de la spitalul unde Fico este internat. 

Vicepremierul Robert Kalinak a insistat că Fico este în continuare în stare gravă şi nu se poate vorbi încă despre un prognostic pozitiv. Robert Kalinak, ministru al apărării, a mai precizat că gravitatea rănilor este atât de mare încât răspunsul organismului premierului rănit de gloanţe este foarte dificil şi de asemenea capacitatea lui Fico de a comunica este limitată.


CITEȘTE ȘI:
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Au fost trase patru focuri de armă. VIDEO.

Totuşi, Kalinak a negat informaţiile apărute în unele mass-media conform cărora Fico va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, după operaţia care miercuri a durat cinci ore şi la care au participat două echipe de medici, reuşind să-i oprească hemoragia provocată de un glonţ care i-a străpuns stomacul, , relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.ro. 

Fico a fost împuşcat miercuri la ieşirea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, pe nume Juraj Cintula, care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că dorea dorea să-i facă rău lui Fico, nu să-l ucidă.


Potrivit ministrului slovac de interne, Sutaj Estok, suspectul şi-a premeditat actul, a acţionat singur, ca un "lup solitar", şi participase anterior la mai multe proteste antiguvernamentale. În prezent, Juraj Cintula "nu este membru al niciunui grup radicalizat, de dreapta ori de stânga, este un lup solitar, care şi-a intensificat activitatea după alegerile prezidenţiale" desfăşurate în aprilie, a precizat ministrul de interne. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Au fost trase patru focuri de armă. VIDEO.

abonare newsletter