Externe

Secretarul de stat american Antony Blinken, vizită în Republica Moldova. Sprijin faţă de aspiraţiile proeuropene ale Chișinăului.

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit miercuri în Republica Moldova pentru a-şi arăta sprijinul faţă de aspiraţiile proeuropene ale acestei ţări, vecină cu Ucraina.

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit în Republica Moldova/Foto: U.S.Embassy Moldova Facebook.com Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit în Republica Moldova/Foto: U.S.Embassy Moldova Facebook.com

 

 


Scopul vizitei lui Blinken este acela de a „reafirma sprijinul SUA pentru procesul de aderare a Republicii Moldova la UE şi pentru securitatea energetică”, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat. 

Antony Blinken îşi începe vizita cu discuţii cu preşedinta Maia Sandu, înainte de o conferinţă de presă comună la ora 17:30.


Asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, James O'Brien, a descris bilanţul preşedintei ca fiind de succes, în pofida operaţiunilor agresive a căror ţintă a fost de la preluarea mandatului în 2020.

CITEȘTE ȘI: 
Comisia Europeană a aprobat deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina

„În timp ce unii fac tot ce le stă în putinţă pentru a ne crea probleme, alţii ne întind o mână de prietenie, pentru care suntem extrem de recunoscători”, a comentat ministrul moldovean de externe, Mihai Popşoi, care l-a întâmpinat pe omologul său american la aeroport. 


El a descris vizita ca fiind un alt „semnal puternic”, în condiţiile în care prima vizită a lui Blinken a avut loc la câteva săptămâni după începerea ofensivei ruseşti în Ucraina, când temerile de extindere a conflictului erau mari.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană a aprobat deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter