Externe

Val neobișnuit de căldură în Grecia și Turcia. Turcia a raportat primele incendii forestiere majore.

Turcia şi Grecia se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru această perioadă a anului, iar Turcia a raportat primele incendii forestiere majore ale sezonului.

Turcia şi Grecia se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru această perioadă a anului, iar Turcia a raportat primele incendii forestiere majore ale sezonului| Foto: Fethiye Times - Facebook Turcia şi Grecia se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru această perioadă a anului, iar Turcia a raportat primele incendii forestiere majore ale sezonului| Foto: Fethiye Times - Facebook

 

 


Turcia şi Grecia se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru această perioadă a anului, iar Turcia a raportat primele incendii forestiere majore ale sezonului, informează DPA.

 


Cinci incendii au izbucnit miercuri, iar două dintre acestea au fost aduse sub control până la sfârşitul după-amiezii, a declarat ministrul Pădurilor, Ibrahim Yumakli, pe reţeaua de socializare X.

Incendiile forestiere din provinciile Istanbul şi Izmir sunt ţinute sub control. Alte incendii continuă să ardă în vestul ţării şi pe coasta Mării Negre.


La faţa locului au fost mobilizate numeroase aeronave şi elicoptere pentru stingerea incendiilor. Mase de aer cald din Africa de Nord vor continua să provoace temperaturi de peste 45 de grade Celsius pe alocuri în Grecia şi Turcia cel puţin până vineri. Canicula va continua până în acest weekend.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul pe o perioadă de maxim 90 de zile

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Risc crescut de incendii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter