Externe

Condițiile „simple” ale lui Putin pentru încetarea focului în Ucraina

Vladimir Putin a prezentat „condițiile prealabile” ale Rusiei pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina.

Vladimir Putin a prezentat „condițiile prealabile” ale Rusiei pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina. Foto: Sergej Sumlenny, LL.M / X Vladimir Putin a prezentat „condițiile prealabile” ale Rusiei pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina. Foto: Sergej Sumlenny, LL.M / X

 

 


El a declarat că Rusia ar fi pregătită pentru astfel de discuții „mâine" dacă trupele ucrainene se vor retrage din regiunile Zaporojie, Herson, Donețk și Luhansk și dacă Ucraina va renunța la planurile sale de a adera la NATO.

 


Dacă Ucraina va fi de acord cu aceste condiții, el a spus că Rusia va înceta focul și va începe negocierile.

Condițiile „simple" ale lui Putin pentru discuții de pace cu Ucraina

„Condițiile sunt foarte simple", a spus el. 


El a continuat: „De îndată ce Kievul va spune că este pregătit pentru o astfel de decizie și va începe retragerea reală a forțelor din aceste regiuni și va declara oficial respingerea planurilor de aderare la NATO, din partea noastră, imediat, literalmente în același minut, va veni un ordin de încetare a focului și de începere a negocierilor. 

Vom face acest lucru imediat. Evident, vom garanta retragerea neîntreruptă și sigură a forțelor ucrainene", anunță Sky News.


Putin dezvăluie „condițiile prealabile" pentru negocieri cu Ucraina

Volodimir Zelenski a jurat să elibereze toate regiunile ocupate de sub controlul rusesc - și el însuși a declarat că toate forțele rusești trebuie să părăsească Ucraina ca o condiție pentru orice acord de pace.

CITEȘTE ȘI:
Biden și Zelenski au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani. „Deschide calea pentru integrarea Ucrainei în NATO”.

De asemenea, Putin a spus că avansarea armatei sale spre capitala ucraineană Kiev în 2022 a avut ca scop să forțeze Ucraina să accepte un acord de pace. 


El a susținut că nu există nicio intenție de a lua cu asalt Kievul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Am avut inima frântă”. Rusia listează copiii ucraineni răpiți pe site-urile de adopții

Ultimele Stiri
abonare newsletter