Externe

Cum încearcă Trump să revoluționeze campania electorală. Surpriză în cursa prezidențială

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite și actual candidat republican la alegerile prezidențiale din 2024, a reușit o performanță remarcabilă în strângerea de fonduri pentru campania sa electorală.

Bătălia fondurilor electorale: Trump vs Biden - cine conduce și cum schimbă criptomonedele jocul politic. FOTO: Tulsi Gabbard / X Bătălia fondurilor electorale: Trump vs Biden - cine conduce și cum schimbă criptomonedele jocul politic. FOTO: Tulsi Gabbard / X

 

 


În luna mai, Trump a adunat o sumă impresionantă de 111 milioane de lire sterline, depășind cu 44 de milioane de lire sterline suma strânsă de actualul președinte Joe Biden.

 


Surprinzător, o mare parte din aceste donații au venit după ce Trump a fost găsit vinovat de falsificarea registrelor de afaceri într-un caz legat de plata unor „bani pentru tăcere" către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. În loc să îi afecteze negativ campania, acest verdict a determinat un miliardar să doneze 39,5 milioane de lire sterline imediat după anunțarea sentinței, potrivit Sky News.

Surpriză în cursa prezidențială: Trump depășește Biden la strângerea de fonduri cu 44 de milioane de lire

În contrast, campania lui Biden a strâns doar 67 de milioane de lire sterline în aceeași perioadă, cu aproximativ 40% mai puțin decât rivalul său republican. 


Cu toate acestea, echipa lui Biden susține că are la dispoziție 167 de milioane de lire sterline pentru lupta electorală și acuză campania lui Trump de a se concentra pe "cascadorii de PR și ședințe foto" în loc de o strategie reală.

Într-o mișcare neașteptată, Trump și-a schimbat dramatic poziția față de criptomonede. Deși în trecut a descris Bitcoin ca fiind o „înșelătorie", acum fostul președinte declară că vrea să devină „președintele cripto" și să sprijine industria. Trump este primul candidat major la alegerele prezidențiale din SUA care acceptă donații în criptomonede, o decizie care a stârnit controverse și speculații.


Recorduri de donații pentru Trump după verdict: Strategia neașteptată care îi umple visteria campaniei

Această schimbare de atitudine a atras atenția unor figuri importante din lumea crypto. Frații Winklevoss, miliardari cunoscuți în industria criptomonedelor, au donat recent 1,6 milioane de lire sterline în Bitcoin campaniei lui Trump, lăudându-l ca fiind "pro-Bitcoin, pro-crypto și pro-business".

CITEȘTE ȘI:
Trump „rezolvă” ajutoarele pentru Ucraina! Amenință că le va opri dacă va câștiga alegerile

Strategia lui Trump de a îmbrățișa criptomonedele a generat și zvonuri nefondate despre lansarea propriei sale monede digitale, „TrumpCoin", ceea ce a dus la o creștere bruscă a cererii pentru acest activ digital.


În timp ce Trump se îndreaptă spre criptomonede, Biden nu rămâne în urmă în cursa strângerii de fonduri. O recentă strângere de fonduri la care au participat vedete de film și fostul președinte Barack Obama a adus peste 23 de milioane de lire sterline pentru democrați. În plus, miliardarul Michael Bloomberg a donat 15 milioane de lire sterline grupurilor pro-Biden și l-a susținut oficial pe actualul președinte.

Această cursă strânsă pentru fonduri și abordările inovatoare ale campaniilor reflectă schimbarea dinamicii în politica americană. Cu mai puțin de cinci luni până la alegerile din noiembrie, ambele tabere își intensifică eforturile de a atrage alegătorii din statele cu putere de decizie, folosind strategii din ce în ce mai diverse și neconvenționale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trump avertizează că o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi un punct în care susţinătorii riscă să cedeze

Ultimele Stiri
abonare newsletter