Externe

Alegeri cu miză istorică, în Franța. Extrema dreaptă poate deveni forța legislativă dominantă.

Francezii votează, duminică, în al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, un vot istoric în care extrema dreaptă ar putea ieşi învingătoare.

Alegeri cu miză istorică, în Franța. Extrema dreaptă ar putea deveni forța politică dominantă.|Foto: Emmanuel Macron Facebook.com Alegeri cu miză istorică, în Franța. Extrema dreaptă ar putea deveni forța politică dominantă.|Foto: Emmanuel Macron Facebook.com

 

 


Secţiile de votare s-au deschis duminică dimineață (la ora locală 8:00 (06:00 GMT) în Franţa continentală pentru al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, un vot istoric în care extrema dreaptă ar putea ieşi învingătoare, cu mare incertitudine, însă, asupra capacităţii sale de a obţine majoritatea absolută care să-i permită să poată forma un guvern.

CITEȘTE ȘI: 
Cutremur politic în Franța. Extrema dreaptă la un pas de a prelua puterea

Francezii pot vota până la 18:00 (16:00 GMT) sau 20:00 (18:00 GMT) în oraşele mari, oră la care vor apărea primele rezultate. 


Adunarea Națională (RN) încearcă să ia puterea 

Mobilizarea alegătorilor se anunţă în continuare puternică, cu participarea aşteptată la acelaşi nivel ca în primul tur, când rata de participare a ajuns la 66,7%.

În primul tur care s-a desfăşurat duminica trecută, formaţiunea de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) a fost cea mai puternică forţă politică, înaintea unei noi alianţe de stânga şi a taberei centriste a preşedintelui Emmanuel Macron.


CITEȘTE ȘI: 
Rata de participare la primul tur al alegerilor legislative din Franţa, estimată la 67,5%

Ultimele sondaje de opinie prognozează că RN şi aliaţii săi îşi vor asigura între 175 şi până la 215 mandate, cu mult sub numărul necesar de mandate pentru a avea majoritatea absolută. Pentru a o obţine, extrema dreaptă ar trebui să câştige 289 din totalul de 577 de mandate din Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cutremur politic în Franța. Extrema dreaptă la un pas de a prelua puterea

Rata de participare la primul tur al alegerilor legislative din Franţa, estimată la 67,5%

Ultimele Stiri
abonare newsletter