Externe

„Nu există cuvinte pentru așa ceva". Reacții după ce Rusia i-a atacat pe cei mai vulnerabili: copiii bolnavi de cancer - VIDEO

Atacul rusesc asupra celui mai mare spital de copii din Ucraina a provocat un val de reacții șocate și indignate din partea martorilor și a comunității internaționale. Imaginile vă pot afecta emoțional!

Cel mai mare spital de copii din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească. Foto: Hope For Ukraine / Facebook Cel mai mare spital de copii din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească. Foto: Hope For Ukraine / Facebook

 

 


Bombardamentul asupra spitalului Ohmadit din Kiev, care a ucis cel puțin patru persoane și a rănit multe altele, a fost descris ca un act de „barbarie".

 


Barbarie fără precedent: Rusia atacă spitalul de copii din Kiev

Maria Soloshenko, o asistentă medicală de 21 de ani prezentă în timpul atacului, a oferit o mărturie cutremurătoare: „A fost haos absolut. Copiii erau panicați, plângeau în buncăr. Nu există cuvinte pentru asta. Este îngrozitor. Încă tremur", relatează The Guardian.

Tanya Lapshina, o altă asistentă medicală, a descris scena ca fiind de neimaginat, subliniind trauma copiilor evacuați în grabă: „Copiii erau panicați, plângeau în buncăr. Nu există cuvinte pentru asta".


CITEȘTE ȘI:
Atacuri devastatoare cu rachete hipersonice. Putin lovește Ucraina, cel puțin 20 de morți - VIDEO

Un voluntar, adăpostit în timpul unei alarme ulterioare, și-a exprimat frustrarea și indignarea: „Vor să ne lovească în timp ce ne salvăm copiii. Este o barbarie".

Război împotriva celor mai vulnerabili. Reacții la atacul asupra spitalului de copii

Filosoful ucrainean Volodimir Yermolenko a rezumat sentimentul general, declarând pe platforma X: „Rusia îi atacă pe cei mai vulnerabili: copiii bolnavi de cancer din cel mai mare spital pentru copii din Kiev; maternitatea din Kiev cu nou-născuți... Este un război rusesc împotriva vieții însăși".


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți deținuți ai unui centru de arest din Rusia, care au luat ostatici doi gardieni, „lichidați” de trupele speciale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter