Externe

Biden se încurcă iar în declarații. L-a confundat pe Zelenski cu Putin și pe Trump cu Harris - VIDEO

Președintele SUA a dat-o din nou în bară, numindu-și partenera de tandem „vicepreședintele Trump" în loc de Kamala Harris, în timpul unei întâlniri cu presa la finalul reuniunii Alianței Nord-Atlantice.

Președintele american face gafă după gafă. Foto: Captură Youtube / Guardian News Președintele american face gafă după gafă. Foto: Captură Youtube / Guardian News

 

 


Cu puțin timp înainte, Biden, asaltat de întrebări legate de sănătatea sa mentală, îl anunțase pe „președintele Putin", când de fapt îl primea pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, corectându-se ulterior.

 


„Acum îi dau cuvântul președintelui Ucrainei, care dă dovadă de atâta curaj și hotărâre. Doamnelor și domnilor, președintele Putin", a bâlbâit Putin, îndepărtându-se de microfon înainte să realizeze gafa și să revină spunând: „Îl va înfrânge pe președintele Putin. Președintele Zelenski. Sunt atât de concentrat să-l înfrâng pe Putin".

Confuzie la Casa Albă: Biden face erori jenante cu numele liderilor la întâlnirea NATO

De asemenea, președintele american s-a referit din greșeală la vicepreședintele Kamala Harris cu „vicepreședintele Trump".


CITEȘTE ȘI:
Ora de la care președintele SUA nu mai „funcționează bine”

Biden, întrebat dacă Harris l-ar putea învinge pe Donald Trump, în cazul în care ar decide să candideze la preşedinţie, a răspuns: „Nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump pentru a fi vicepreședinte dacă nu aș fi crezut că nu este calificată pentru a fi președinte".

În fața temerilor legate de starea sa fizică, Biden a insistat că toate evaluările neurologice la care a fost supus au arătat că e „în regulă". 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bombă în politica SUA. Biden, îndemnat să renunțe la cursa prezidențială după o dezbatere dezastruoasă - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter