Externe

Fetiță de 11 ani ucisă de ziua ei de un gaz toxic folosit împotriva gândacilor de pat

O fetiță de 11 ani, Fatiha Sabrin, a fost ucisă de ziua ei, la Londra, de un gaz otrăvitor pe care vecina îl pulverizase împotriva gândacilor de pat.

O fetiță de 11 ani a murit de ziua ei ucisă de un gaz toxic. Femeia care l-a pulverizat a scăpat de închisoare. Foto: captură BBC O fetiță de 11 ani a murit de ziua ei ucisă de un gaz toxic. Femeia care l-a pulverizat a scăpat de închisoare. Foto: captură BBC

 

 


În decembrie 2021, Jesmin Akter, o mamă de 34 de ani, se confrunta cu o infestare severă de gândaci de pat în apartamentul său din Tower Hamlets. Disperată după încercările eșuate ale proprietarului de a rezolva problema, Akter a luat o decizie fatală.

 


Cu o lună înainte, ea a adus ilegal fosfură de aluminiu din Italia, o substanță extrem de periculoasă. Fără să citească instrucțiunile, Akter a împrăștiat substanța în apartamentul său, neștiind că aceasta va reacționa cu umiditatea pentru a produce fosfină, un gaz toxic comparabil cu agenții chimici de război.

Șocant: O aniversare transformată în tragedie din cauza unui pesticid ilegal

În ziua de 11 decembrie, când Fatiha Sabrin își sărbătorea cea de-a 11-a aniversare, gazul toxic s-a răspândit în blocul de apartamente. 


Tragedia a lovit rapid. Fatiha Sabrin a murit în ziua în care împlinea 11 ani. Un alt copil a fost spitalizat. Mai mulți locatari au început să se simtă rău.

CITEȘTE ȘI:
De ce ar fi murit, de fapt, Elvis Presley? Boala care i-a adus sfârșitul: medicul lui a făcut dezvăluiri incredibile!

Cazul a ajuns la tribunal, unde Akter a recunoscut acuzațiile de omor prin săvârșirea unui act ilegal și importul ilegal al substanței. 


Judecătoarea Alexia Durran a condamnat-o la doi ani de închisoare cu suspendare și 150 de ore de muncă neplătită, potrivit Sky News.

Infestare fatală: Cum o substanță contra gândacilor de pat a ucis o copilă în ziua ei de naștere

În sala de judecată, s-a citit o declarație emoționantă a tatălui Fatihei, Mohammed Islam, care și-a descris fetița ca fiind „un copil uimitor, inteligent, care s-a împrietenit cu toată lumea".


Akter, copleșită de vinovăție, și-a cerut scuze familiei Fatihei, recunoscând că aceasta „a plătit prețul" pentru acțiunile sale necugetate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A murit actriţa Shannen Doherty, Brenda din „Beverly Hills, 90210”. S-a luptat mai mulți ani cu cancerul de sân.

A murit Grig Bodea, părinte fondator al Salvamont Cluj: „Viața i-a fost muntele”

Ultimele Stiri
abonare newsletter