Externe

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş, după protestul de la Palma de Mallorca

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş, după protestul de la Palma de Mallorca | Foto: UGT Illes Balears - Facebook Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş, după protestul de la Palma de Mallorca | Foto: UGT Illes Balears - Facebook

 

 


Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care vizitează oraşul pentru o perioadă mai mică de 12 ore, a declarat primarul Jaume Collboni într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters.

 


Jaume Collboni a spus că actuala taxă turistică plătită de pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş este de şapte euro pe zi. Edilul nu a dezvăluit cu cât va fi majorată această taxă.

„Vom majora, substanţial, taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş. În cazul pasagerilor navelor de croazieră care fac o escală mai mică de 12 ore, există o utilizare intensivă a spaţiului public fără niciun beneficiu pentru oraş şi un sentiment de ocupare şi saturaţie. Vrem să avem un turism care este respectuos cu destinaţia”, a precizat Jaume Collboni, într-un interviu pentru cotidianul El Pais.


CITEŞTE ŞI
Protest „anti-turism”. Mii de persoane au manifestat la Palma de Mallorca împotriva supraturismului.

El a spus că turiştii, şi nu contribuabili locali, ar trebui să plătească pentru proiecte locale, precum şcoli dotate cu instalaţii de aer condiţionat. Propunerea va trebui însă acceptată de guvernul regional catalan, a spus Collboni.

Mii de persoane au manifestat la Palma de Mallorca împotriva supraturismului

Sub bannerul „Mallorca nu este de vânzare”, manifestanţii au defilat prin centrul oraşului Palma de Mallorca.


Organizatorii au acuzat în special costul locuinţelor pe această insulă mediteraneană cu mai puţin de un milion de locuitori, din cauza turismului de masă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Turiști, adio! Trucul genial al unui cartier pentru a-și recâștiga liniștea

Un club de pe plajă s-a prăbușit: 4 morți și 16 răniți - VIDEO

abonare newsletter