Externe

Cursele de pe aeroportul din Catania, reluate după suspendarea în urma erupţiei vulcanului Etna

Cursele de pe aeroportul din Catania au fost reluate după suspendarea în urma erupţiei vulcanului Etna.

Cursele de pe aeroportul din Catania, reluate după suspendarea în urma erupţiei vulcanului Etna| Foto: Firstpost - YouTube Cursele de pe aeroportul din Catania, reluate după suspendarea în urma erupţiei vulcanului Etna| Foto: Firstpost - YouTube

 

 


Cursele aeriene care deservesc oraşul sicilian Catania au fost suspendate pentru cea mai mare parte a zilei de marţi în urma unei erupţii a vulcanului Etna, aflat în apropiere, marcând o nouă perturbare a transporturilor în plină perioadă de vârf a sezonului turistic estival, informează Reuters.

 


Activitatea vulcanică redusă a făcut posibilă reluarea decolărilor începând cu ora locală 18:00 (16:00 GMT), iar unele aterizări au fost permise două ore mai târziu, urmând ca aeroportul să fie complet operaţional până la ora 22:00, a anunţat operatorul aeroportului pe reţeaua de socializare X.

Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a manifestat o activitate intensă în ultimele zile, expulzând cenuşă şi lavă fierbinte. O parte din acea cenuşă s-a îndreptat spre pistele şi aeronavele staţionate pe aeroport.


Aeroportul din Catania a mai fost închis la începutul acestei luni din cauza cenuşii expulzate în atmosferă în urma erupţiei vulcanului. Acest aeroport este un nod aerian important pentru estul Siciliei, iar aici sosesc mai multe aeronave decât în capitala Palermo.

Operatorul aeroportului a avertizat că suspendarea de marţi a zborurilor urma să determine anulări sau redirecţionări ale traficului către alte aeroporturi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Etna se dezlănțuie! Aeroportul din Catania, paralizat de cenușa vulcanică - VIDEO

MAE, atenționare de călătorie în Islanda. Stare de urgență din cauza pericolului de erupție vulcanică

abonare newsletter