Externe

Ce a avut de spus Joe Biden după ce a abandonat cursa pentru Casa Albă - VIDEO

Aseară, Joe Biden s-a adresat națiunii din Biroul Oval pentru prima dată de când a renunțat la candidatura sa. A spus că a decis să renunțe la ambiția personală pentru a salva democrația.

Joe Biden a avut un discurs istoric. A explicat retragerea din cursa prezidențială. Foto: captură Youtube / ABC News Joe Biden a avut un discurs istoric. A explicat retragerea din cursa prezidențială. Foto: captură Youtube / ABC News

 

 


El a declarat că, în următoarele șase luni, va continua să își facă treaba în calitate de președinte.

 


Acest lucru include continuarea „reducerii costurilor pentru familiile care muncesc din greu”.

Biden a fost întâmpinat cu urale, aplauze și muzică în Rose Garden după discurs.


Discurs istoric din Biroul Oval: Biden explică retragerea din cursa prezidențială

Președintele Biden a declarat că s-a retras din cursa împotriva lui Donald Trump din cauza îngrijorărilor cu privire la viitorul democrației americane, explicând că se dă la o parte pentru a permite unei noi generații să preia conducerea.

„Venerez această funcție”, a spus el. 


„Dar îmi iubesc mai mult țara”.

Biden, care a respins săptămâni de presiuni din partea democraților pentru a se retrage, a declarat: „Am decis că cea mai bună cale de urmat este să predau ștafeta unei noi generații. Acesta este cel mai bun mod de a ne uni națiunea”.
El a lăudat-o pe Kamala Harris, care, după susținerea sa, spune că și-a asigurat destui delegați democrați pentru a deveni candidatul în locul său.


„Ea este dură. Este capabilă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine și un lider pentru țara noastră”, a declarat Biden.

CITEȘTE ȘI:
BREAKING NEWS. Șoc în politica americană! Joe Biden se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale

Președintele și-a folosit discursul de 11 minute pentru a vorbi despre pericolul cu care crede că se confruntă americanii dacă Trump câștigă, fără a-I pronunța, însă, numele. 

Președintele a spus că va continua să vorbească „pentru a proteja copiii de violența armată” și pentru a proteja „planeta noastră de criza climatică”.

Democrația mai presus de ambiția personală: Motivele din spatele retragerii lui Biden

„Nimic nu poate sta în calea salvării democrației noastre. Asta include ambiția personală”, a adăugat el.

„Marele lucru despre America este că aici, regii și dictatorii nu conduc. Poporul o face. Istoria este în mâinile voastre. Puterea este în mâinile voastre. Ideea Americii se află în mâinile voastre”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoc în SUA. Conducerea Serviciului Secret se prăbușește după atentatul asupra lui Trump. Ce spune Biden.

Ultimele Stiri
abonare newsletter