Externe

Scurgere de lavă pe vulcanul Etna. Aeroportul din Catania limitează numărul zborurilor! VIDEO

Etna, cel mai înalt și unul dintre cei mai activi vulcani din Europa, a provocat probleme în Italia. Aeroportul din Catania limitează numărul zborurilor.

Scurgere de lavă pe vulcanul Etna | Foto: The Times and The Sunday Times – captură video Youtube Scurgere de lavă pe vulcanul Etna | Foto: The Times and The Sunday Times – captură video Youtube

 

 


Aeroportul din Catania, un oraş situat pe insula italiană Sicilia, a anunţat că a redus numărul zborurilor de sosire din cauza unei scurgeri de lavă şi a fumului emis de Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, informează AFP.

„Pasagerii sunt rugaţi să verifice starea zborului lor contactând compania aeriană pentru care au optat, dacă este necesar ”, au precizat oficialii celui mai aglomerat aeroport din Sicilia, care se află la baza vulcanului Etna.


CITEŞTE ŞI
Haos în Italia. Aeroportul Catania, pe care sunt curse şi dinspre România, este închis. Etna face ravagii - VIDEO

Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie din Italia a semnalat „o fântână de lavă” care ţâşnea din vulcanul Etna duminică dimineaţă, însoţită de „un nor vulcanic”.

De două ori în luna iulie, Aeroportul din Catania şi-a suspendat toate zborurile după mai multe erupţii care au proiectat cenuşă vulcanică pe pistele sale de aterizare.


CITEŞTE ŞI
Etna se dezlănțuie! Aeroportul din Catania, paralizat de cenușa vulcanică - VIDEO

Cu o înălţime de 3.324 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. El a intrat cu regularitate în faze de erupţie în ultimii 500.000 de ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Haos la bordul unui zbor Detroit – Amsterdam. O intoxicație alimentară a forțat aterizarea de urgență - VIDEO

Dezastru la aeroport. Acoperișul se prăbușește peste mașini, lăsând în urmă un mort și 8 răniți – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter